Restaurant Oud Sluis sluitSergio Herman (Foto: VVV Zeland)

Restaurant – Het driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis sluit zijn deuren. Topkok Sergio Herman heeft altijd gezegd op het hoogtepunt te willen stoppen met Oud Sluis en dat moment is volgens eigen zeggen nu gekomen.

“Met het sluiten van Oud Sluis komt een zeer intense periode van mijn leven ten einde. Ik heb 25 jaar lang alles gegeven om Oud Sluis naar de internationale top te brengen. Dat is gelukt: alles wat ik ooit met Oud Sluis heb willen bereiken, heb ik bereikt”, aldus Sergio Herman. Hij loopt over van de plannen voor de toekomst. “En die kan ik onmogelijk verwezenlijken zonder mij los te maken van Oud Sluis.” De komende jaren zal Herman zich vooral richten op zijn twee andere restaurants: Pure C in Cadzand-Bad en het nog te openen La Chapelle in Antwerpen. De chef zal in beide restaurants nog elke week in de keuken aanwezig zijn. Wel zal hij in de toekomst meer aansturend gaan werken.
Oud Sluis is tot het einde van het jaar bijna volgeboekt, voor zowel lunch als diner. Er is een wachtlijst geopend voor reserveringen; bij annuleringen krijgen de eerst wachtenden alsnog de mogelijkheid een tafel te reserveren. Het restaurant sluit op 22 december van dit jaar.
 

Bron: De Telegraaf

Auteur: Martijn Louws