Retailreus Walmart opent in VS tankstations met snacks én afhaalpunt boodschappen

De twee Walmart Pickup and Fuel tankstations zijn deze week officieel geopend in Huntsville, Alabama en Thornton, Colorado (foto: Walmart)

Convenience - De Amerikaanse supermarktgigant Walmart heeft in de Verenigde Staten een nieuwe afhaalformule voor boodschappen geopend. Twee nieuwe Walmart Pickup and Fuel tankstations bieden koffie, broodjes en snacks én een gratis inpak- en afhaalservice voor boodschappen.

De twee Walmart Pickup and Fuel tankstations zijn deze week officieel geopend in Huntsville, Alabama en Thornton, Colorado. Volgens de Amerikaanse media kan de lancering van het gemaksconcept van Walmart een grote bedreiging zijn voor Amazon en Kroger die ook zwaar inzetten op de groei van het online aanschaffen van eet- en drinkwaren. Consumenten kunnen hun vóór 1 uur ’s middags online bij Walmart bestelde boodschappen dezelfde dag vanaf 5 uur ’s middags bij de Walmart Pickup and Fuel afhalen. Medewerkers van Walmart zorgen voor de bestelling, verpakken deze en laden deze ook in de auto. De service is gratis. De nieuwe afhaaltankstations hebben een shop van 375 vierkante meter en bieden alles wat een goede gemakswinkel biedt, van koffie, sandwiches en dranken tot dagelijkse verse producten als melk, eieren, brood, groenten en fruit. De Walmart Pickup and Fuel is zeven dagen in de week open, van ‘s morgens 5 tot ’s avonds 11 uur.

Stap
De online bestelde boodschappen worden vanuit de dichtstbijzijnde Walmart naar het Pickup and Fuel tankstation gebracht. De grootste supermarktketen ter wereld biedt al langer bij honderden van haar filialen de pickup-service aan, maar het nieuwe concept gaat in gemak voor de consument nog weer een stap verder. De Pickup and Fuel tankstations zijn kleiner van formaat, liggen dichterbij woonwijken en hebben goede overdekte parkeergelegenheid. Ze besparen kostbare tijd en zijn zeker als het slecht weer is snel en gemakkelijk, aldus Walmart.

Amazon
De formule lijkt volgens de Amerikaanse pers erg op de plannen die internetbestelgigant Amazon deze zomer aankondigde. In 2018 zouden er twintig Amazon ‘click-and-collect’ levensmiddelenzaken moeten zijn waar consumenten zonder de auto te hoeven verlaten online bestelde boodschappen kunnen afhalen. Ook retailketen Kroger investeert fors in online shoppen en biedt afhaalpunten in meer dan vijfhonderd van haar winkels. Het bedrijf rekent voor de afhaalservice echter 4,95 dollar per bestelling.

Bron:@FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk