Rijkskantines zetten gezonde voeding centraal tijdens Dutch Food Week

Viam grijpt Dutch Food week aan om naast gezond eten ook duurzaam voedsel te promoten

Actieweek – Cateraars van overheidsdiensten zetten in de Dutch Food Week, van 7 tot en met 16 oktober,  de bedrijfsrestaurants in de spotlight voor gezond en duurzaam eten. Het thema van de week is dit jaar: Wat eten wij vandaag? Vitam grijpt die gelegenheid aan om ook het duurzaamheidsaspect te benadrukken.

Cateraar Vitam dat de restaurants doet bij de Belastingdienst en een del van de bedacht een programma dat zowel ingaat op de gezonde als de duurzame aspecten van eten en drinken. Het besef dat eten en drinken invloed heeft op de vitaliteit van mensen, groeit steeds meer bij mensen. Maar de keuzes die mensen maken heeft ook een steeds duidelijkere impact op het milieu. Volgens Vitam gaat gezond en duurzaam eten hand in hand.  Reden om de gasten daarom te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl.

Programma

Medewerkers van de Belastingdienst en Politie kunnen deze week daarom Vitam’s vegan mayo, een vegetarische cheeseburger en gezonde smoothies proeven. Ook is er aandacht voor groenten en worden gasten geïnspireerd om vaker seizoensgroenten op het menu te zetten. Niet alleen omdat de groenten dan op hun best zijn, het zorgt ook voor variatie én heeft de minste milieu impact. Om die reden koopt Vitam tenminste 95% van haar groenten en fruit in met energielabel A en B, waarvan 75% groente en fruit van Nederlandse bodem.

Bron: Vitam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek