Ron Blaauw met horecaconcept Nacarat in Hudson’s Bay Amsterdam

Artist Impression van Hudson's Bay Amsterdam, zoals die in het najaar opengaat met op de bovenste etage het restaurant Nacarat van chef kok Ron Blaauw

Horeca – Het was al gemeld, maar vandaag officieel: Hudson’s Bay en Ron Blaauw gaan samenwerken en openen aan het Rokin in Amsterdam een nieuw restaurant. Op deze flagship locatie van het Canadese warenhuis, opent de chef kok in het najaar op de bovenste verdieping van het gebouw het restaurant Nacarat.

Hudson’s Bay opent dit jaar tien warenhuizen in Nederland. Food vormt een belangrijk onderdeel van het retailconcept. Zoals gisteren bekend werd gemaakt is La Place de partner voor de horeca, alleen voor Amsterdam is een uitzondering gemaakt. Daar zal chef-kok Ron Blaauw de gasten van Hudson’s Bay verwelkomen voor lunch en fine dining. Dat laatste is nieuw, want voor het eerst krijgen gasten de gelegenheid om ook na sluitingstijd van het warenhuis het uitzicht over de binnenstad te aanschouwen. Ron Blaauw: ‘De naam Nacarat is geïnspireerd op de warme oranje kleur, zoals de ondergaande zon die ook te aanschouwen is door het glazen dak.”

Jacco van der Steen, Director Marketing en Inkoop Hudson’s Bay Nederlands: “Hudson’s Bay wil Nederland kennis laten maken met onze bijzondere en nieuwe winkelbeleving, en food is onmisbaar in deze beleving. De bovenste verdieping van het pand van Hudson’s Bay Amsterdam, met rondom uitzicht over de binnenstad van Amsterdam, samen met Ron Blaauw’s buitengewone menu en service, dragen bij aan het karakter en de beleving van ons Nederlandse Hudson’s Bay-concept.”

Ron Blaauw

Meesterkok Ron Blaauw (1967) behoort tot de gastronomische top van Nederland. Hij maakte furore met restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, dat in 2004 z’n eerste, en in 2006 z’n tweede Michelinster kreeg. In 2011 verhuisde Blaauw zijn keuken naar Amsterdam, om vervolgens in maart 2013 het roer om te gooien. Blaauw sloot het sterrenrestaurant en opende een paar dagen later op dezelfde locatie Ron Gastrobar. Dit concept is inmiddels uitgebreid met een viertal restaurants: Ron Gastrobar Oriental, Ron Gastrobar Indonesia en Ron Gastrobar Paris.

Bron: Hudson’s Bay/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek