Ron Blaauw met horecaconcept Nacarat in Hudson’s Bay Amsterdam
Horeca – Het was al gemeld, maar vandaag officieel: Hudson’s Bay en Ron Blaauw gaan samenwerken en openen aan het Rokin in Amsterdam een nieuw restaurant. Op deze flagship locatie van het Canadese warenhuis, opent de chef kok in het najaar op de bovenste verdieping van het gebouw het restaurant Nacarat. Hudson’s Bay opent dit jaar tien warenhuizen in Nederland. Food vormt een belangrijk onderdeel van het retailconcept. Zoals gisteren bekend werd gemaakt is La Place de partner voor de horeca, alleen voor Amsterdam is een uitzondering gemaakt. Daar zal chef-kok Ron Blaauw de gasten van Hudson’s Bay verwelkomen voor lunch en fine dining. Dat laatste is nieuw, want voor het eerst krijgen gasten de gelegenheid om ook na sluitingstijd van het warenhuis het uitzicht over de binnenstad te aanschouwen. Ron Blaauw: ‘De naam Nacarat is geïnspireerd op de warme oranje kleur, zoals de ondergaande zon die ook te aanschouwen is door het glazen dak.” Jacco van der Steen, Director Marketing en Inkoop Hudson’s Bay Nederlands: “Hudson’s Bay wil Nederland kennis laten maken met onze bijzondere en nieuwe winkelbeleving, en food is onmisbaar in deze beleving. De bovenste verdieping van het pand van Hudson’s Bay Amsterdam, met rondom uitzicht over de binnenstad van Amsterdam, samen met Ron Blaauw’s buitengewone menu en service, dragen bij aan het karakter en de beleving van ons Nederlandse Hudson’s Bay-concept.” Ron Blaauw Meesterkok Ron Blaauw (1967) behoort tot de gastronomische top van Nederland. Hij maakte furore met restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, dat in 2004 z’n eerste, en in 2006 z’n tweede Michelinster kreeg. In 2011 verhuisde Blaauw zijn keuken naar Amsterdam, om vervolgens in maart 2013 het roer om te gooien. Blaauw sloot het sterrenrestaurant en opende een paar dagen later op dezelfde locatie Ron Gastrobar. Dit concept is inmiddels uitgebreid met een viertal restaurants: Ron Gastrobar Oriental, Ron Gastrobar Indonesia en Ron Gastrobar Paris. Bron: Hudson’s Bay/@FoodClicks Horeca – Het was al gemeld, maar vandaag officieel: Hudson’s Bay en Ron Blaauw gaan samenwerken en openen aan het Rokin in Amsterdam een nieuw restaurant. Op deze flagship locatie van het Canadese warenhuis, opent de chef kok in het najaar op de bovenste verdieping van het gebouw het restaurant Nacarat. Hudson’s Bay opent dit jaar tien warenhuizen in Nederland. Food vormt een belangrijk onderdeel van het retailconcept. Zoals gisteren bekend werd gemaakt is La Place de partner voor de horeca, alleen voor Amsterdam is een uitzondering gemaakt. Daar zal chef-kok Ron Blaauw de gasten van Hudson’s Bay verwelkomen voor lunch en fine dining. Dat laatste is nieuw, want voor het eerst krijgen gasten de gelegenheid om ook na sluitingstijd van het warenhuis het uitzicht over de binnenstad te aanschouwen. Ron Blaauw: ‘De naam Nacarat is geïnspireerd op de warme oranje kleur, zoals de ondergaande zon die ook te aanschouwen is door het glazen dak.” Jacco van der Steen, Director Marketing en Inkoop Hudson’s Bay Nederlands: “Hudson’s Bay wil Nederland kennis laten maken met onze bijzondere en nieuwe winkelbeleving, en food is onmisbaar in deze beleving. De bovenste verdieping van het pand van Hudson’s Bay Amsterdam, met rondom uitzicht over de binnenstad van Amsterdam, samen met Ron Blaauw’s buitengewone menu en service, dragen bij aan het karakter en de beleving van ons Nederlandse Hudson’s Bay-concept.” Ron Blaauw Meesterkok Ron Blaauw (1967) behoort tot de gastronomische top van Nederland. Hij maakte furore met restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, dat in 2004 z’n eerste, en in 2006 z’n tweede Michelinster kreeg. In 2011 verhuisde Blaauw zijn keuken naar Amsterdam, om vervolgens in maart 2013 het roer om te gooien. Blaauw sloot het sterrenrestaurant en opende een paar dagen later op dezelfde locatie Ron Gastrobar. Dit concept is inmiddels uitgebreid met een viertal restaurants: Ron Gastrobar Oriental, Ron Gastrobar Indonesia en Ron Gastrobar Paris. Bron: Hudson’s Bay/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nieuwe kapitaalinjectie moet zorgen voor verdere groei Cheflix
Platform – De Netflix van sterrenchefs, Cheflix, heeft in een nieuwe kapitaalronde 1 miljoen euro opgehaald bij diverse investeerders. Onder de investeerders zijn de founders van scale-ups zoals Creative Fabrica en Studocu. Hoewel er ook interesse was van een groot mediaconcern uit de Verenigde Staten, hebben de founders van Cheflix, Thomas van Burg en Jeroen van den Brink, toch gekozen voor investeerders...
Lees berichtGastrobarconcept van Ron Blaauw straks ook aan zee
Formulenieuws – Ron Gastrobar krijgt een locatie aan zee. Vanaf 1 september is het horecaconcept van sterrenchef Ron Blaauw te vinden in Bloemendaal, als ‘Ron Gastrobar Bij de C’.
Lees berichtFriet met vegan 3D geprint zuurvlees wint NK Loaded Fries
Wedstrijd - Fries from the future is de naam van het winnende frietje van de Frietboutique op het NK Loaded Fries. Een klassiek frietje zuurvlees, maar niet met vlees van de koe, maar uit een 3D printer.
Lees berichtSterrenchef Ron Blaauw gaat samenwerken met Thuisbezorgd
Thuisbezorging – De gerechten van Ron Gastrobar van Ron Blaauw zijn voortaan ook thuis te bezorgen. De sterrenchef is daarvoor een samenwerking aan gegaan met Thuisbezorgd.nl. Ook de maaltijdboxen zijn via deze thuisbezorger te bestellen.
Lees berichtSligro Haarlem heropent dinsdag 6 september
Groothandel – Dinsdag 6 september wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Haarlem heropend. Angélique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestra (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels en Marcel Wijnberger (nieuwe vestigingsdirecteur Sligro Haarlem) verrichten samen met enkele klanten de officiële openingshandeling.
Lees berichtRon Blaauw bezorgt voortaan koks aan huis
Boekingsplatform – Culinair ondernemer Ron Blaauw is een samenwerking gestart met CHEFSTBL.COM, het boekingsplatform voor professionele thuiskoks en cateraars. Door de samenwerking zijn de chefs van Ron Gastrobar nu ook voor thuis te boeken.
Lees bericht