Rookworstfabrikanten maken duurzaamheidsslag


Duurzaamheidstest - Unox produceert de lekkerste duurzame rookworst van Nederland. Dit blijkt uit de duurzame rookworstentest van Natuur & Milieu. De Extra Magere Rookworst van Unox scoort op de combinatie van smaak en duurzaamheid het hoogst. In totaal zijn 12 rookworsten getest op duurzaamheid en smaak. 34 studenten fooddesign van de HAS Hogeschool in Den Bosch hebben de rookworsten aan een smaakkeuring onderworpen. Op smaak scoort de Extra Magere Unox worst een derde plek, vlak na de twee Hema worsten. De duurzaamheidsscores kwamen tot stand met hulp van doorrekeningen van Blonk Consultants. De unox magere rookworsten worden ondermeer geserveerd in de bedrijfsrestaurants van Albron. Duurzaamheidskampioenen blijven de plantaardige rookworsten. Van de rookworsten met vlees scoorde De Unox extra magere het best. Deze Unox worst bevat 78% varkensvlees (7% minder dan de gewone magere rookworst) en 14% vet. Sijas Akkerman van Natuur & Milieu: “Ieder jaar zien we weer een verbetering van de verduurzaming van de worsten. We concluderen hieruit dat steeds meer fabrikanten op de goede weg zitten en werk maken van de verduurzaming zonder op smaak in te leveren.” Bron: Natuur & Milieu/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid