Rotterdam The Hague Airport krijgt nieuwe ‘spraakmakende’ horecaformules

Passagiers kunnen over twee jaar op vliegveld Rotterdam The Hague Airport terecht in vestigingen van Kiosko, La Place, Starbucks en Metropolitan Bar & Kitchen

Convenience - De eet- en drinklocaties op vliegveld Rotterdam The Hague Airport gaan de komende jaren op de schop. Als onderdeel van de vernieuwing openen er in 2018 nieuwe formules, waaronder een vestiging van het to go concept Kiosko, een La Place, een koffiecafé en een Metropolitan Bar & Kitchen.

De herontwikkeling en vernieuwing van het vliegveld bij Rotterdam wordt gerealiseerd door HMSHost International, wereldleider van horecalocaties voor reizigers dat ook op luchthaven Schiphol tientallen gemaksformules uitbaat. Met ingang van 1 oktober neemt HMSHost vier van de vijf horecalocaties over op Rotterdam The Hague Airport. Alle locaties aan de zijde van de start- en landingsbaan en een van de twee locaties aan de landzijde worden door HMSHost overgenomen. Het contract is voor tien jaar en de totale order beslaat een bedrag van 55 miljoen euro. De huidige verkooppunten blijven de komende anderhalf jaar ongewijzigd, daarna bouwt HMSHost aan nieuwe concepten op de snelst groeiende luchthaven in Nederland.

Groeiambities
“HMSHost International heeft duidelijke groeiambities”, licht Walter Seib, CEO van HMSHost International de plannen toe. “Na onze solide positie op Amsterdam Airport Schiphol, zijn we vorig jaar gestart met de invulling van horecalocaties op de Nederlandse treinstations en we kijken er erg naar uit om te gaan starten op deze nieuwe luchthaven. Rotterdam The Hague Airport heeft de ambitie op Europees niveau te behoren tot de beste in zijn soort. De luchthaven wordt verder ontwikkeld en vernieuwd en wij zijn er trots op dat we hieraan mogen bijdragen.” Ron Louwerse, CEO van Rotterdam The Hague Airport kijkt uit naar de samenwerking met HMSHost. “Dit is een toegevoegde waarde aan de totale beleving die we willen bieden aan onze passagiers. Het is algemeen bekend dat horecalocaties een belangrijk onderdeel van de totale luchthavenervaring zijn.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk