Rotterdammertjes-ijs voor Sophia Kinderziekenhuis

Rotterdammertjes-ijs van De IJsmaker Foto: De IJsmaker

Actie – Rotterdammertjes, het Rotterdamse snoepje en de IJsmakers hebben een samen een ijsje ontwikkeld waarvan de opbrengst naar het Sophia Kinderziekenhuis gaat. Van elke bol die er wordt verkocht, krijgen kindjes in het Sophia Kinderziekenhuis een bol cadeau. Daarnaast wordt de gehele opbrengst geschonken aan de Vrienden van Sophia voor de aanschaf van apparatuur voor Sophia TV.

Het ijsje met de kenmerkende smaak van citroen met een beetje kaneel van het snoepje wordt verkocht bij De IJSmaker op de Witte de Withstraat in de Maasstad. Adnan Bourich, eigenaar van De IJsmaker: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe smaken en dit jaar ontstond het idee om Rotterdammertjes-ijs te maken en de inkomsten te schenken aan een mooi Rotterdams doel.”

Olaf Ouwerkerk, initiatiefnemer van de Rotterdammertjes, voegt hieraan toe: “Ik kom zelf regelmatig bij De IJsmaker om een hoorntje schepijs te scoren, dus ik ben apetrots dat er nu een speciale Rotterdammertjes-smaak tussen de verschillende ijsbakken prijkt. Ik kan niet wachten om de kindertjes die daar verblijven te verrassen met een écht Rotterdams ijsje.”

De totale opbrengst van de actie komt ten goede aan de aanschaf van nieuwe apparatuur voor Sophia TV, het televisiestation voor kinderen in het Erasmus MC-Sophia”, aldus Chrisjes Seijken, woordvoerder van Vrienden van Sophia. Voor Rotterdamse ondernemers en horeca die een steentje willen bijdragen aan de actie, is het Rotterdammertjes-ijs ook in grote bakken verkrijgbaar. De actie loopt van 13 juli t/m 27 juli.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek