Rotterdams Williams Canteen is een all day concept

Sfeerbeelden van Williams Canteen

Horeca - In het Witte de With kwartier in Rotterdam is sinds kort Williams Canteen geopend. Een all day concept dat zich richt op ontbijt, lunch en borrel. De zaak verandert dus mee met de behoeftes van de gast gedurende de dag.

Het horecaconcept is bedacht door Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie, tevens van Supermercado. De naam verwijst naar de William Boothlaan waar Williams Canteen zich bevindt én naar William Booth, oprichter van het Leger des Heils, zo laten de initiatiefnemers weten. De ‘kantine’ moet namelijk een nieuw toevluchtsoord worden voor de buurtbewoners, expats en toeristen.

Interieur

Veel aandacht is besteed aan het interieur. De locatie doet denken aan de jaren dertig met messing details, onafgewerkte muren, lambrisering van walnotenhout, een bar met roze marmeren blad en een platenspeler waar je zelf vinyl kunt draaien. Mede-eigenaar Kim Riekwel: “We wilden echt iets unieks neerzetten en het moest tegelijkertijd laagdrempelig en stijlvol zijn.”

Eigen coctails

De menukaart bestaat voornamelijk uit klassieke Frans-Nederlandse gerechten met een internationale twist. Williams Canteen heeft ook een zeer uitgebreide ontbijt- en lunchkaart met eggs anyway you like, overnight oats of een sandwich pastrami. In samenwerking met de Rotterdamse koffiebrander Man Met Bril werd een speciale koffie voor Williams Canteen ontwikkeld en op de kaart ook verschillende biertjes van de Kaapse Brouwers. Opvallend zijn ook de zelfgemaakte etenswaren die worden ingeblikt en een aantal cocktails die in blik verkrijgbaar zijn zodat je als klant je eigen ‘canned signature cocktail’ kunt maken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek