Rotterdamse foodhallen geopend op Kop van Zuid

De Rotterdamse foodhallen

Foodhal - Rotterdam viert vandaag de opening van een nieuwe foodhal. In de voormalige opslag van Pakhuismeesteren aan de Kop van Zuid kan de foodliefhebber genieten van zo'n vijftien verschillende keukens.

(met speciale dank aan Cityguys)

Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent deze tweede indoor foodmarket, nu in 010. Geen gevalletje copy-paste, zo is te lezen in het persbericht, maar 'een ras-Rotterdammer van een foodhal'. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Room Mate Bruno het monumentale Pakhuismeesteren. Waar zich vroeger zeebonken en havenbaronnen verzamelden, melden zich nu 15 lokale standhouders.

In de Rotterdamse Foodhallen zijn er veel bekende horecagezichten die hun plek claimen, zoals Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh – uit de keuken van Herman den Blijker’s Las Palmas – duiken met Bar Pulpo in het beste van de zee. Erik en Julien van Loo van Parkheuvel** koken sterrenstreetfood bij Foodshed. En waar wereldse happen bij VietYam en Baomazing vandaan komen, maken ze bij Roffa Foodhallen happies 010. Oude bekende Indonesia keert - samen met lokale ondernemer Jim Prins (Bobby’s Gin) - terug met Indisch lekkers. Bavette serveert burgers en (bitter)ballen van eigen Maaslandse runderen en La Pizza’s derde Rotterdamse locatie bakt authentieke Italiaanse steenovenpizza’s. Bij Txosta zorgt ex-El Bulli chef Alvaro Martinez voor een Spaanse fiësta met pintxos en  vega(n)s worden in plantaardige behoeftes voorzien bij BACKYARD. Ook de zoetekauwen worden bediend bij Ten to Three Bakery met cupcakes en ander zoets.

Niet de eerste

Chong Chu, mede-oprichter van de Rotterdamse Foodhallen, en ook van de Amsterdamse foodhaleln: ‘We zijn hier niet de eerste of enige – zoals in Amsterdam. Maar Foodhallen Rotterdam onderscheidt zich in kwaliteit, aanbod en design. We richten ons 100% op horeca, tot laat in de avond. Met lokale namen in de stands én op de tap is Rotterdam echt een nieuwe thuishaven geworden.’

In de foodhallen zijn momenteel 12 standhouders actief. De overige 3 (waarvan 1 pop-up) volgen in september.

Bron: @FoodClicks/Cityguys

Auteur: Steffen van Beek