RTL: Onbemand tanken niet altijd goedkoper

Petrol - Tanken bij een onbemand tankstation is niet altijd goedkoper. Bij 12 procent van alle onbemande tankstations is er een goedkoper bemand alternatief in de buurt.

Dat blijkt uit onderzoek dat RTL heeft gedaan naar de prijzen en waarover de nieuwszender zaterdag berichtte. RTL vergeleek op basis van gegevens van tankpasbedrijf MKB Brandstof de prijs van één liter euro loodvrij met die van ruim 2.300 tankstations.

De conclusie was dat de gemiddeld prijs bij onbemande stations wel lager is dan bij bemande stations, maart dit beeld wordt versterkt doordat de brandstofprijs bij de bemande tankstations langs snelweg bijna altijd hoger zijn. In veel gebieden is een goedkoper bemand alternatief in de buurt. Langs de snelwegen is er maar een onbemand tankstation.

De laatste maanden worden de prijsverschillen aan de pomp door de oliemaatschappijen veel scherper in de gaten gehouden en vinden er veel vaker prijsaanpassingen plaats. Prijs is een belangrijke prikkel geworden om de consument te verleiden als locaties om te tanken. Daarnaast dalen de bezoeken aan de shops omdat er zuinigere auto’s rijden, waardoor er ook minder vaak hoeft te worden getankt. De combinatie tanken en shopaankopen blijft belangrijk.

Bron: RTL/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek