RvC Vion met Schat en Van Rijn compleet

IndustrieVleesbedrijf Vion heeft ter versterking van de Raad van Commissarissen Sipko Schat (54) en Cees van Rijn (67) benoemd. Met de benoeming van beide nieuwe commissarissen is de Raad van Commissarissen van Vion nu op volle sterkte.

Schat is voormalig bestuurder van Rabobank en Van Rijn de voormalige CFO van Nutreco. Beiden treden met ingang van 1 oktober aan als voorzitter, respectievelijk commissaris, met de portefeuille financiën.

Hans Huijbers heeft per 1 oktober de functie van voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vion neergelegd. Hij blijft aan als vicevoorzitter. De heer Huijbers heeft hiertoe besloten om meer tijd te kunnen besteden aan de doorontwikkeling van ZLTO (de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie en enig aandeelhouder van Vion) en aan zijn LTO portefeuille Duurzaam Ondernemen.

Nadat in juli van dit jaar de Raad van Commissarissen werd uitgebreid met de benoeming van Ronald Lotgerink, is de Raad met deze benoemingen nu compleet en op volle sterkte. De Raad van Commissarissen ziet er per 1 oktober als volgt uit: Sipko Schat (voorzitter), Hans Huijbers (vicevoorzitter), Toon van Hoof, Ton van der Laan, Tom Heidman, Ronald Lotgerink en Cees van Rijn.

Bron: Vion

Auteur: Steffen van Beek