Samenwerking Gastronomisch Gilde en Kokspanel
Samenwerking – Het Gastronomisch Gilde, vereniging voor vakmensen in eten, drinken en gastvrijheid en Het Nederlands Kokspanel, onderzoekspanel voor professionals uit de horeca en catering, zijn een samenwerking aangegaan. De samenwerking maakt het mogelijk informatie met elkaar uit te wisselen over de behoeften van koks, cateringmanagers en eigenaren op het gebied van (nieuwe) producten, merken en andere soorten food- en hospitality trends, zo laten beide partijen weten. Het Gastronomisch Gilde bestaat uit verschillende vakgroepen, die samen een expertisecentrum voor culinair vakmanschap vormen. Het Gilde organiseert met regelmaat netwerkbijeenkomsten en workshops om de leden te inspireren en ze de mogelijkheid te geven van elkaar te leren. Het Nederlands Kokspanel onderzoekt het gedrag en wensen van foodprofessionals en wil met deze informatie het aanbod van leveranciers beter laten aansluiten op de wensen van de horecamarkt. De samenwerking tussen beide partijen maakt het nu ook mogelijk dat leden van het Gastronomisch Gilde gratis lid kunnen worden van Het Nederlands Kokspanel. Bron: @FoodClicks Samenwerking – Het Gastronomisch Gilde, vereniging voor vakmensen in eten, drinken en gastvrijheid en Het Nederlands Kokspanel, onderzoekspanel voor professionals uit de horeca en catering, zijn een samenwerking aangegaan. De samenwerking maakt het mogelijk informatie met elkaar uit te wisselen over de behoeften van koks, cateringmanagers en eigenaren op het gebied van (nieuwe) producten, merken en andere soorten food- en hospitality trends, zo laten beide partijen weten. Het Gastronomisch Gilde bestaat uit verschillende vakgroepen, die samen een expertisecentrum voor culinair vakmanschap vormen. Het Gilde organiseert met regelmaat netwerkbijeenkomsten en workshops om de leden te inspireren en ze de mogelijkheid te geven van elkaar te leren. Het Nederlands Kokspanel onderzoekt het gedrag en wensen van foodprofessionals en wil met deze informatie het aanbod van leveranciers beter laten aansluiten op de wensen van de horecamarkt. De samenwerking tussen beide partijen maakt het nu ook mogelijk dat leden van het Gastronomisch Gilde gratis lid kunnen worden van Het Nederlands Kokspanel. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend
Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.
Lees berichtYornie van Dijk van Restaurant Basiliek wint eerste Green Chef’s Hat
Wedstrijd - Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* uit Harderwijk is de eerste winnaar geworden van de nieuwe 100% plantaardige kookwedstrijd de Green Chef’s Hat. Maandag 18 september, op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam streden 5 deelnemers om de titel.
Lees berichtKoffiebranderij Mocca d’Or wordt partner van Gastronomisch Gilde
Samenwerking – Koffiebranderij Mocca d’Or in Zwolle en het Gastronomisch Gilde zijn een partnership aangegaan. De samenwerking moet bijdragen aan het bieden van kennis, keuze en inspiratie voor de Nederlandse gastronomie. Beide partijen willen de lat hoog leggen in hun ambities de beste op hun gebied te willen zijn.
Lees berichtGastvrij Rotterdam zet horecapersoneel in campagne centraal
Campagne - De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, die van 18 tot en met 20 september in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, krijgt ter gelegenheid van de tiende editie een nieuw campagnebeeld. Centraal daarin staat de horecaprofessional.
Lees berichtNederland plaatst zich voor finale Global Chefs Challenge
Wedstrijd - Nederland heeft zich in Rimini geplaatst voor de finale van de Globals Chefs Challenge in Singapore in 2024. Deze wedstrijden worden georganiseerd door World Association of Chefs Societies (WACS) waar in Nederland het Gastronomisch Gilde bij aangesloten is. Tom Lamers en Tim Hoppe vertegenwoordigden Nederland tijdens de voorronde in Rimini.
Lees berichtNederlands Culinair Team scoort twee medailles tijdens Worldcup
Wedstrijd - Het Culinary Team the Netherlands heeft in Luxemburg twee medailles in de wacht gesleept tijdens de Culinary Worldcup 2022. Op het onderdeel “Chefs Table” werd brons gewonnen en woensdag won het team tijdens het onderdeel Hot Kitchen een zilveren medaille.
Lees bericht