Schoolklassen strijden om lekkerste vegetarische kerstrecept

Wedstrijd - Samsam en Topkokkies organiseren de Very Vega Christmas Challenge, een kookwedstrijd voor leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Scholen kunnen samen met hun leerlingen in november het lekkerste vegetarische kerstrecept opsturen.

De twee klassen met het beste recept gaan met elkaar de strijd aan in een spannende kookbattle. De battle vindt plaats op 16 december in de net geopende Markthal in Rotterdam, waar televisiekok Alain Caron de kinderen begeleidt.

Het kerstdiner is op veel basisscholen een populaire traditie. Kinderen en hun ouders worden gevraagd om  thuis iets lekkers te maken en dit mee te nemen naar het diner. Door kinderen zelf te laten nadenken over recepten, wil Samsam laten zien dat het ook anders kan. Zo is minder vlees eten ook eens wat anders dan een worstenbroodje of een gehaktballetje. Een vegetarisch gerecht meenemen naar het leukste eetmoment in de klas geeft een duidelijk signaal af: vega eten is hip en lekker.

De Very Vega Christmas Challenge is een initiatief van Samsam en wordt georganiseerd samen met Topkokkies. Samsam, het educatieve platform voor wereldwijze kinderen, is het grootste tijdschrift van Nederland  met een oplage van 555.000 exemplaren per nummer, dat verschijnt op ruim 6000 basisscholen en bij 13.000 particuliere abonnees. In het laatste nummer over soja en vlees, kaart Samsam het globale probleem rondom voedselzekerheid aan vanuit de belevingswereld van kinderen.

Topkokkies inspireert jongeren tot het maken van een bewuste keuze over voeding en betrekt daarbij beweging, mentale ontwikkeling en de familie thuis. De Topkokkies battle is een van de onderdelen uit het programma en richt zich op de kinderen van de basisschool.

Bron; Samsam

Auteur: Steffen van Beek