Schouten start vegetarische export naar Australië


Industrie - Het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe B.V. gaat na Europa, Noord-Amerika, Azië en het Midden-Oosten, nu ook vegetarische producten leveren in Australië. Een Australische bedrijf start met het afnemen van enkele producten op basis van plantaardige eiwitten. De producten zullen binnenkort in diverse Australische supermarkten verkrijgbaar zijn. Commercieel directeur, Arjaan van der Giessen: “De markt van producten op basis van plantaardige eiwitten groeit wereldwijd fors. Met de toevoeging van Australië gaan wij leveren in meer dan 50 landen, een mijlpaal.” Andere nieuwe afzetmarkten voor Schouten zijn Japan, Rusland, Aruba en Kenia. Schouten startte in 1990, naar eigen zeggen, als eerste Nederlandse partij met de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van plantaardige eiwitten. De producten worden onder het eigen merk GoodBite of onder huismerk verkocht. Bron: @FoodClicks Industrie - Het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe B.V. gaat na Europa, Noord-Amerika, Azië en het Midden-Oosten, nu ook vegetarische producten leveren in Australië. Een Australische bedrijf start met het afnemen van enkele producten op basis van plantaardige eiwitten. De producten zullen binnenkort in diverse Australische supermarkten verkrijgbaar zijn. Commercieel directeur, Arjaan van der Giessen: “De markt van producten op basis van plantaardige eiwitten groeit wereldwijd fors. Met de toevoeging van Australië gaan wij leveren in meer dan 50 landen, een mijlpaal.” Andere nieuwe afzetmarkten voor Schouten zijn Japan, Rusland, Aruba en Kenia. Schouten startte in 1990, naar eigen zeggen, als eerste Nederlandse partij met de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van plantaardige eiwitten. De producten worden onder het eigen merk GoodBite of onder huismerk verkocht. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Bedrijven gaan productie tempeh in India stimuleren

Samenwerking - CFSS en Marel India gaan een strategische samenwerking aan om de productie van tempeh in India te stimuleren. Henk Schouten, CEO van Schouten Europe en initiatiefnemer van het Tempeh Today project en Jose Martin Javier, General Manager van Marel India ondertekenden een Memorandum of Understanding (MoU).

Lees bericht

Schouten Europe introduceert Pops zonder Kip

Introductie - Het Giessense familiebedrijf Schouten Europe introduceert de “Southern Fried Pops zonder kip”.  Dit volledig plantaardige product speelt in op de groeiende vraag naar plant-based snacks, volgens Schouten. Het terugdringen van de consumptie van vlees wordt wereldwijd gezien als een belangrijke pijler om de klimaatverandering tegen te gaan.

Lees bericht




Schouten Europe en Grassa willen vleesvervangers van graseiwit

Samenwerking - Met eiwit uit gras vleesvervangers ontwikkelen. Dát is het doel van de samenwerking tussen het Brabantse familiebedrijf Schouten Europe en het Noord-Limburgse Grassa. Graseiwit is een geschikt alternatief voor soja, een ingrediënt dat nu vaak in vleesvervangers wordt gebruikt. Grassa en Schouten gaan de komende jaren de toepassingsmogelijkheden van graseiwit in vleesvervangers, onderzoeken en testen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid