Schrijver Leon de Winter en zijn neef ontwikkelen eigen friet


Patat - Schrijver Leon de Winter en hartchirurg Leon Eijsman hebben gezamenlijk een nieuwe friet ontwikkeld die koolhydraatarm is. De Leon&León friet, die 30% minder koolhydraten en calorieën bevat dan normale patat is afkomstig van Nederlandse bodem. De friet is ontwikkeld voor de thuismarkt en moet bereid worden in de airfryer. Hierdoor is gebruik van frituurvet overbodig, waardoor die ook lager zit in het vetpercentage. De friet is verkrijgbaar bij Albert Heijn is vandaag geïntroduceerd. Leon&León is naast lowcarb en ook glutenvrij en vegan friendly. Leon&León Schrijver Leon de Winter kreeg in 2012 te horen dat hij een lowcarb dieet moest gaan volgen. Dat betkende afscheid nemen van zijn favoriete gerecht: friet. Reden om samen met zijn neef en hartchirurg León Eijsman te zoeken naar lowcarb frietjes. Een basis hiervoor werd gevonden in de teelt naar koolhydraatarme aardappelen. De koolhydraatarme aardappelen van het ras ‘Colomba’ bleken geschikt, mits de frieten ervan waren omhuld met een natuurlijke coating. Na een ontwikkelingsproces van zeven jaar is dat uiteindelijk gelukt. De twee initiatiefnemers hebben in die ontdekkingstocht samengewerkt met HZPC Holland, De Korrel Beheer, en The Rocket Science Kitchen. Bron: @FoodClicks Patat - Schrijver Leon de Winter en hartchirurg Leon Eijsman hebben gezamenlijk een nieuwe friet ontwikkeld die koolhydraatarm is. De Leon&León friet, die 30% minder koolhydraten en calorieën bevat dan normale patat is afkomstig van Nederlandse bodem. De friet is ontwikkeld voor de thuismarkt en moet bereid worden in de airfryer. Hierdoor is gebruik van frituurvet overbodig, waardoor die ook lager zit in het vetpercentage. De friet is verkrijgbaar bij Albert Heijn is vandaag geïntroduceerd. Leon&León is naast lowcarb en ook glutenvrij en vegan friendly. Leon&León Schrijver Leon de Winter kreeg in 2012 te horen dat hij een lowcarb dieet moest gaan volgen. Dat betkende afscheid nemen van zijn favoriete gerecht: friet. Reden om samen met zijn neef en hartchirurg León Eijsman te zoeken naar lowcarb frietjes. Een basis hiervoor werd gevonden in de teelt naar koolhydraatarme aardappelen. De koolhydraatarme aardappelen van het ras ‘Colomba’ bleken geschikt, mits de frieten ervan waren omhuld met een natuurlijke coating. Na een ontwikkelingsproces van zeven jaar is dat uiteindelijk gelukt. De twee initiatiefnemers hebben in die ontdekkingstocht samengewerkt met HZPC Holland, De Korrel Beheer, en The Rocket Science Kitchen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht




AH geeft zakelijke klant 10% korting op plantaardig en biologisch

Formulenieuws- Albert Heijn biedt geeft alle zakelijke klanten voortaan standaard 10% korting op alle biologische en AH Terra-producten. Deze laatste is de volledig plantaardige lijn van het eigenmerk. Albert Heijn is de eerste supermarkt in Nederland met een standaardkorting op Bio en AH Terra voor zakelijke klanten.

Lees bericht


‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid