The Seafood Bar en Jumbo Foodmarkt winnaars eerste FSIN Excellence Award

FSIN Exellence Award

Verkiezing – De eerste FSIN Excellence Awards zijn uitgereikt aan twee foodformules, te weten The Seafood Bar en Jumbo Foodmarkt. Beide formules zijn volgens de vakjury – elk op hun eigen terrein – baanbrekend en duwen de hele sector in een nieuwe relevante richting.

De formules ontvingen de Awards woensdag 26 juni tijdens het  FSIN Food-500 congres in het Spant! In Bussum. The Seafood Bar, met vier vestigingen in Amsterdam en Utrecht,  ontving de prijs vanwege het  unieke concept en de eigentijdse inrichting. De formule heeft het product vis in al zijn verscheidenheid populair gemaakt, aldus het juryrapport. De Jumbo Foodmarkt met zeven vestigingen door het hele land, werd door de juryleden gezien als Nederlandse game-changer voor het aloude fenomeen supermarkt. Het is het eerste concept dat bewezen heeft dat je een verssupermarkt volledig en geïntegreerd kunt combineren met horeca. De jury vindt het met name bijzonder dat de Foodmarkt het kookambacht (vers gemaakt) en efficiency (supermarkt) weet te combineren zodat er een – voor de consument aantrekkelijke – mix ontstaat van kwaliteit en voordelige prijzen.

Excellence Award

De FSIN Excellence Award is een nieuwe juryprijs voor een formule die op een of andere manier baanbrekend is (wordt) voor een nieuwe kijk op de verkoop van voedings- en genotmiddelen aan de consument. De prijs is opgezet door het FoodService Instituut Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek