Selecta tekent contract voor eerste FOODIE’S MicroMarket

Visual van de FOODIE'S zoals die er straks komt uit te zien bij The Fizz

Catering – De Vakbeurs Facilitair in de Utrechtse Jaarbeurs vormde het decor voor de ondertekening van de eerste Nederlandse locatie van FOODIE’S MicroMarket. Dit modulair opgebouwde cateringconcept krijgt de eerste locatie in Amsterdam.  Medio maart zal de locatie opengaan.

FOODIE’S MicroMarket is al enorm succesvol gebleken in Amerika en binnen Europa in Italië, Zwitserland en Engeland, maar kende in Nederland alleen nog een locatie bij Selecta zelf in Dordrecht. Het cateringconcept bestaat uit een basisconcept van drie elementen. Een kassa,  retail shelfingsysteem met verschillende producten en een gekoeld assortiment. Afhankelijk van wensen en aantallen werknemers kan het concept modulair worden uitgebreid met de Soupserver en een koffie concept van Starbucks on the go, Lavazza of Pelican Rouge. Kern is dat Selecta de voorraden verse producten bijhoudt en elke dag producten weer aanvult.

Self-serveconcept

Het self-serve cateringconcept is vooral geschikt voor bedrijven met een personeelsbestand vanaf circa 150 medewerkers. Het aanbod bestaat hoofdzakelijk uit gezonde producten. De verwachting is dat er meer markt voor is, juist omdat het aanbod aansluit bij de trend naar een steeds gezondere levensstijl. Ook het contactloos betalen, de mogelijkheid voor een gepersonaliseerd account, waarbij je ook met een vingerafdruk kunt betalen, maakt het gebruik van het concept heel gebruiksvriendelijk.

24/7

De eerste partij die gaat starten met het nieuwe live FOODIE’S concept is IC Netherlands. IC Netherlands specialiseert zich in het investeren, ontwikkelen en beheren van met name residentiële complexen voor studenten en young professionals. Het concept wordt geplaatst in locatie The FIZZ Spartaan Amsterdam West en voorziet daar vanaf maart 24/7 in verse convenience maaltijden, soepen, snacks en premium koffie. Een prima service voor de bewoners.

Starbucks 'Workplace'

Selecta presenteerde op Vakbeurs Facilitair eveneens de nieuwe Starbucks on the Go ‘Workplace’. Een complete samenstelling voor kantoorgebouwen van het Starbucks assortiment bestaande uit machines, meubels en servies. Het meubel komt in twee designs gebaseerd op de flagshipstore van Starbucks in Amsterdam. Er is gekozen voor de Franke A600 machines, geschikt voor iedere stroomaansluiting. Hierbij komt de nieuw beschikbare Starbucks Blonde Roast goed tot zijn recht. Deze koffie is zachter en romiger van smaak en populair in de Starbucks stores en nu dus ook beschikbaar op kantoor.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek