‘Shell-shop komt naar klant toe in Turkije’

De verkooptrolley bij de Select-shop in Turkije

Petrol – In Turkije houdt Shell op het voorterrein van een Select-tankstation een proef met een verrijdbaar presentatiemeubel als extra service voor de klanten. In de trolley zit een compact, maar compleet assortiment koude en warme eet- en drinkwaren.

Automobilisten hoeven op het station, waarvan Pompshop op de site melding maakt, de shop niet meer in, maar kunnen hun drinken en snacks aanschaffen vanuit de trolley op het voorterrein aanschaffen. De trolley, die grote gelijkenis vertoont met de cateringwagentjes in de vliegtuigen, wordt bemand door een medewerker. De warme en koude versnaperingen en drinks zijn afgedekt en worden op de juiste temperatuur aangeboden aan de klanten.

Voordeel van de inzet van de trolleys is dat zij niet alleen de tankende klanten snel kunnen bedienen, maar ook de klanten die niet komen tanken, maar uitsluitend rusten of roken, of de tijd niet willen nemen de shop te bezoeken. Het is niet bekend of en wanneer de proef wordt uitgebreid naar ander stations. En of de proef navolging krijgt in andere landen.

Bron: Pompshop/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek