Sligro en JOGG gaan voor langere tijd samenwerken

Marjon Bacha (JOGG) en Dirk van Iperen (Sligro) krijgen symbolisch het startschot voor de samenwerking van Erben Wennemars (Foto: Toin Damen)

GezondheidSligro en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) gaan voor langere tijd samenwerken in het gezonder maken van sport- en schoolkantines. Zo helpt Sligro met het concept Break Point voor scholen nu al met het maken van bewuste en verantwoorde keuzes in de kantine.

JOGG-ambassadeur Erben Wennemars gaf onlangs het startschot voor de samenwerking tussen beide partijen op de Ireen Wüst IJsbaan in JOGG-gemeente Tilburg.

"Ik ben blij met Sligro als onze nieuwe partner. Sligro heeft de mogelijkheid om gezond aanbod te stimuleren en een gezond alternatief te bieden op plekken waar kinderen en jongeren veel komen", aldus Marjon Bachra directeur Jongeren Op Gezond Gewicht.

Het succes van de samenwerking tussen Jongeren Op Gezond Gewicht en Sligro zit hem vooral in de verbinding tussen beide netwerken. In JOGG-gemeenten zijn goede banden met de scholen en sportverenigingen. Sligro heeft kennis van en ervaring met gezonde sport- en schoolkantines. "Wij geloven in de integrale aanpak van JOGG en zijn blij dat wij zo een bijdrage kunnen leveren aan het gezonder maken van de Nederlandse jongeren door het aanbieden en stimuleren van een gezond assortiment in school- en sportkantines", aldus Dirk van Iperen, directeur Sligro Bezorgservice.

Bron: JOGG

Auteur: Steffen van Beek