Sligro verbindt tijdens LoveBrands jonge foodmerken aan horecaondernemers

AssortimentenSligro brengt jonge foodmerken en horecaondernemers samen tijdens LoveBrands, een nieuw lokaal foodevent. De eerste editie vindt op 31 augustus plaats in de Sligro-vestiging in Rotterdam Zuid.

“Horecaondernemers zoeken onderscheidend vermogen en authenticiteit en hun gasten zijn steeds meer op zoek naar lokale producten met een goed verhaal, signaleert de groothandel. “Veel innovatieve jonge foodmerken kunnen uitstekend voorzien in deze behoefte, maar kampen met het probleem; hoe kom ik onder de aandacht van de horecaondernemer en in het schap van de groothandel? Om dat mogelijk te maken organiseren wij dit event.”

Sligro selecteert voor LoveBrands de merken, maar de foodprofessionals bepalen of het merk wordt opgenomen in het lokale Sligro-assortiment. Tijdens het LoveBrands event krijgen twintig merken de kans om zich op een klein marktplein te presenteren aan vijftig geselecteerde horecaondernemers. Deze ondernemers kunnen vervolgens via mobile voting hun stem uitbrengen op producten die ze mogelijk willen afnemen. Merken die meer dan tien stemmen krijgen, worden opgenomen in het lokale assortiment van Sligro Rotterdam Zuid. Sligro biedt deze merken passende bestel- en leveringscondities om laagdrempelig toegang te krijgen tot een groter marktpotentieel. Gemma Schneemann, directeur marketing van Sligro, legt uit: “Sligro is de grootste horecaleverancier en in die positie hoor je een initiërende en innovatieve rol te spelen. Er is een groeiende behoefte naar foodmerken met een sterke eigen identiteit, naar lokale verankering en er is sprake van een toenemende passie voor goed eten. Tegelijkertijd zien we hoeveel moeite het jonge innovatieve merken kost om bij horecaondernemers in beeld en op de kaart te komen. Met LoveBrands brengen we deze behoeften bij elkaar en laten we onze klanten zelf kiezen.“

De eerste editie vindt 31 augustus plaats in de Sligro-vestiging in Rotterdam Zuid. Waarna LoveBrands later dit jaar ook Amsterdam en Eindhoven zal aandoen.

Bron: @FoodClicks
 

Auteur: Martijn Louws