Sligro/Smeding gaat samenwerking aan met Hrbs

De bakken met gewassen en kruiden van Hrbs worden na gebruik vervangen

Samenwerking – Het Amsterdams kruidenconcept Hrbs gaat samenwerken met Sligro/Smeding Groenten en Fruit. Het duurzame kruidenconcept is sinds vorig jaar actief.

Hrbs is terug te vinden in de keukens van onder andere Het Circl Paviljoen van ABN Amro, Hilton Double Tree, De Bijenkorf en The Green House. De gewassen en kruiden worden geleverd in circulaire tray’s vanuit een lokale kwekerij en worden op moment van gebruik geoogst. Op die manier is er ook geen afval. Door de kruiden zo lang mogelijk levend te houden en op het laatste moment te oogsten, is de smaak vele malen intenser. Vanwege Sligro/Smeding Groenten en Fruit een samenwerking aangegaan met het kruidenbedrijf.

Duurzame groei

De kruiden groeien in een speciaal ontworpen meubel. In dit meubel zit een waterbassin en eventueel een groeilicht toepassing. Precies wat de kruiden nodig hebben. De kruiden kunnen worden geoogst door bijvoorbeeld chef-koks die hun gerechten willen verrijken of gasten van een hotel of kantoor voor een verse kop kruidenthee. Wanneer alle kruiden zijn geoogst wordt er een nieuwe, volle tray geleverd. De uitgeputte aarde wordt naar de composthoop gebracht en de lege tray wordt opnieuw gebruikt.

Planten zijn in opkomst en hebben niet alleen de functie van ‘sfeermaker’ maar staan steeds meer symbool voor het weer in contact komen met de natuur en het toevoegen van frisse lucht in de openbare ruimte. Op die manier draagt het concept van Hrbs ook bij het vergroenen van de (werk)omgeving.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek