Slimme wc geeft Lowlands-bezoekers voedingsadvies

Lowlands krijgt de primeur met de slimme wc, die gebruikers een voedingsadvies geeft

Festival – Bezoekers aan de toiletten van Brasserie 2050 op Lowlands hebben een primeur. Het restaurant heeft namelijk slimme wc’s geplaatst, die op basis van de gedane behoefte een gericht voedingsadvies geeft.

Tijdens de ‘boodschap’ wordt namelijk meting gedaan op een aan gezondheidsaspecten en deze worden vertaald naar een suggestie voor een gerecht dat past bij een gebalanceerde voedingsbehoefte. De eerste versie van het toilet die op Lowlands 2019 wordt gepresenteerd is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Rabobank, The Food Line-up, MOJO en imec Nederland.

Sensoren

Een bezoek aan deze wc’s levert veel informatie op. De informatie wordt gemeten door sensoren in de wc-bril. Op die manier worden urine, hartslag- en bloeddrukveranderingen gemeten, die inzicht in de voedingsgewoonte. De ionensensor meet de geleiding van je urine en geeft aan als er sprake is van vocht tekort. Het advies wordt geprojecteerd op de wc-deur en wordt niet opgeslagen.

Bezoekers van Lowlands krijgen als eerste de kans om deze smart toilets te testen bij Rabobanks eetcafé ‘Brasserie 2050’ op het festival. Het toiletbezoek en het advies is gekoppeld aan de brasserie, zodat daar direct een gezonde keuze gemaakt kan worden. Er worden tien menusuggesties gedaan.

imec Nederland

De zogenaamde Smart Toilets zijn een vinding van imec Nederland, een dochter van imec, een toonaangevende internationale onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. Imec Nederland is gevestigd in Eindhoven, Wageningen en Nijmegen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek