Smulgids zet beste frietzaken van Nederland op de kaart


Fastservice - Afgelopen maandag 30 september werd in Hotel Van der Valk in Houten, tijdens de jaarbijeenkomst van ProFri, de eerste editie van de Smulgids uitgereikt. In deze ‘Michelingids’ van Nederlandse frituurzaken staan de cafetaria’s genoemd die 'de moeite waard zijn om voor om te rijden'. De gids vormt de opmaat tot een sterrengids voor cafetaria’s, snackbars en frituren in ons land. Tegelijk met de verschijning van deze Nationale Smulgids, vond tevens de aftrap plaats van de online ratingstool Smulscore, waarmee consumenten frituurspeciaalzaken kunnen beoordelen. ProFri De Nationale Smulgids is een initiatief van vakvereniging ProFri en in samenwerking met het Nederlands Frituurcentrum gerealiseerd. De frituursector wilde al langer een lijst met goede Nederlandse frituurzaken. De initiatieven die er op dat terrein waren, zoals De Cafetaria Top 100 en de AD friettest, waren in de ogen van de meeste frituurders of te commercieel of waren te willekeurig in hun motivatie. Vandaar de wens om te komen tot een objectieve lijst van bedrijven zonder rangorde. Keurmerken In de eerste editie van de Nationale Smulgids staan de gegevens van enkele tientallen cafetaria’s, snackbars uit alle provincies in Nederland. Het gaat om frituurspeciaalzaken die beschikken over de keurmerken Goed Gefrituurd (teken van goedvakmanschap, red.) en ‘Met Goud Bekroond’ (een keurmerk dat door keurmeesters wordt gegeven op basis van beoordeelde ambachtelijke frituurspecialiteiten, red.). Smulscore Vooralsnog vormen die twee keumerken de basis voor de geselecteerde bedrijven. In de toekomst gaan ook consumenten bedrijven aandragen via de Smulscore, een online mogelijkheid voor klanten om de waardering of kritiekpunten neer te leggen. Bovendien wordt gewerkt aan een Wildcard-classificatie voor onderscheidende bedrijven die niet beschikken over de keurmerken Goed Gefrituurd en Met Goud Bekroond. Bron: @FoodClicks Fastservice - Afgelopen maandag 30 september werd in Hotel Van der Valk in Houten, tijdens de jaarbijeenkomst van ProFri, de eerste editie van de Smulgids uitgereikt. In deze ‘Michelingids’ van Nederlandse frituurzaken staan de cafetaria’s genoemd die 'de moeite waard zijn om voor om te rijden'. De gids vormt de opmaat tot een sterrengids voor cafetaria’s, snackbars en frituren in ons land. Tegelijk met de verschijning van deze Nationale Smulgids, vond tevens de aftrap plaats van de online ratingstool Smulscore, waarmee consumenten frituurspeciaalzaken kunnen beoordelen. ProFri De Nationale Smulgids is een initiatief van vakvereniging ProFri en in samenwerking met het Nederlands Frituurcentrum gerealiseerd. De frituursector wilde al langer een lijst met goede Nederlandse frituurzaken. De initiatieven die er op dat terrein waren, zoals De Cafetaria Top 100 en de AD friettest, waren in de ogen van de meeste frituurders of te commercieel of waren te willekeurig in hun motivatie. Vandaar de wens om te komen tot een objectieve lijst van bedrijven zonder rangorde. Keurmerken In de eerste editie van de Nationale Smulgids staan de gegevens van enkele tientallen cafetaria’s, snackbars uit alle provincies in Nederland. Het gaat om frituurspeciaalzaken die beschikken over de keurmerken Goed Gefrituurd (teken van goedvakmanschap, red.) en ‘Met Goud Bekroond’ (een keurmerk dat door keurmeesters wordt gegeven op basis van beoordeelde ambachtelijke frituurspecialiteiten, red.). Smulscore Vooralsnog vormen die twee keumerken de basis voor de geselecteerde bedrijven. In de toekomst gaan ook consumenten bedrijven aandragen via de Smulscore, een online mogelijkheid voor klanten om de waardering of kritiekpunten neer te leggen. Bovendien wordt gewerkt aan een Wildcard-classificatie voor onderscheidende bedrijven die niet beschikken over de keurmerken Goed Gefrituurd en Met Goud Bekroond. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cafetariaomzet groeit in februari met 2,4%

Cafetaria – De omzetten in de cafetariasector zijn in januari en februari dit jaar enigszins toegenomen ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar, met 2,8% in totaal. In de maand februari nam de omzet met 2,4% toe in vergelijking met dezelfde maand in 2023.

Lees bericht


ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht

Foodsector blij met uitblijven strenge controle verpakkingsregels

Politiek – CBL en branchevereniging ProFri voor professionele frituurders zijn blij met de uitspraak van demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over het in de ijskast zetten van de controles op de nieuwe verpakkingsregels. Zij heeft besloten dat deze weliswaar blijven, maar dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ze niet streng gaat controleren. Ook het...

Lees bericht

Frans van Rooij vertrekt als directeur ProFri

Persoonlijk – Frans van Rooij, directeur van branchevereniging ProFri, heeft tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging voor professionele frituurders, bekendgemaakt dat hij al zijn functies neerlegt. Een opvolger is nog niet gevonden.

Lees bericht



ProFri haalt met Rational 50-ste partner binnen

Cafetaria – Vakvereniging ProFri haalde onlangs met Rational de vijftigste partner binnen. ProFri-directeur Frans van Rooij ziet de mijlpaal als signaal dat er steeds meer herkenning en erkenning komt voor de inzet die de vereniging levert voor de frituurbranche.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid