Sodexo voor 15e keer in top Dow Jones Sustainability Index


Catering - Voor vijftiende jaar op rij is Sodexo, wereldleider in Quality of Life Services, als het best beoordeelde bedrijf in haar branche in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) opgenomen. Sodexo realiseerde dat deze keer met topscores op het gebied van arbeidspraktijken, klimaatstrategie en de betrokkenheid van stakeholders.  “We zijn vereerd dat we voor het vijftiende jaar op rij leider zijn in onze branche”, aldus Neil Barrett, Senior Vice President Corporate Responsibility van Sodexo Group in een reactie. “De uitdaging wordt elk jaar moeilijker om onze collegabedrijven vóór te blijven, die ook steeds meer doen op het gebied van duurzaamheid.” Sodexo wil als een verantwoordelijk bedrijf presteren. De prestaties op milieu-, sociaal en bestuursgebied, zoals beoordeeld door DJSI, staan daarom zo centraal mogelijk in de bedrijfsplannen en beslissingen. Zo neemt Sodexo ook maatregelen gericht op het voorkomen van voedselverspilling, het bevorderen van inclusieve groei bij kleine en lokale bedrijven en het bevorderen van gendergelijkheid. Verder zet het bedrijf zich onder meer in voor de verstrekking van gezonde en duurzame maaltijden door de promotie van plantaardige maaltijdopties. Bron: @FoodClicks Catering - Voor vijftiende jaar op rij is Sodexo, wereldleider in Quality of Life Services, als het best beoordeelde bedrijf in haar branche in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) opgenomen. Sodexo realiseerde dat deze keer met topscores op het gebied van arbeidspraktijken, klimaatstrategie en de betrokkenheid van stakeholders.  “We zijn vereerd dat we voor het vijftiende jaar op rij leider zijn in onze branche”, aldus Neil Barrett, Senior Vice President Corporate Responsibility van Sodexo Group in een reactie. “De uitdaging wordt elk jaar moeilijker om onze collegabedrijven vóór te blijven, die ook steeds meer doen op het gebied van duurzaamheid.” Sodexo wil als een verantwoordelijk bedrijf presteren. De prestaties op milieu-, sociaal en bestuursgebied, zoals beoordeeld door DJSI, staan daarom zo centraal mogelijk in de bedrijfsplannen en beslissingen. Zo neemt Sodexo ook maatregelen gericht op het voorkomen van voedselverspilling, het bevorderen van inclusieve groei bij kleine en lokale bedrijven en het bevorderen van gendergelijkheid. Verder zet het bedrijf zich onder meer in voor de verstrekking van gezonde en duurzame maaltijden door de promotie van plantaardige maaltijdopties. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval

Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.

Lees bericht


PS in Foodservice lanceert PS Impact Score

Duurzaamheid – Onder grote belangstelling van groothandels en afnemers is afgelopen woensdag de PS Impact Score gepresenteerd in het gebouw van groente- en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk. Doel van de bijeenkomst was partijen in de foodservicesector duidelijk maken dat echte stappen zetten in duurzaamheid alleen kan als data met elkaar wordt gedeeld. De gepresenteerde PS Impact Score helpt daarbij.

Lees bericht

Arena start met cateraar Levy Europe nieuw cateringconcept

Catering  - Na een aantal maanden van voorbereiding en conceptontwikkeling beleefden afgelopen weekend de bezoekers op de tweede ring Oost de première van een nieuwe manier van stadioncatering in de Amsterdam Arena. Publiekscateraar en Arena-cateraar Levy Europe heeft er samen met het stadion een nieuwe manier van bestellen geïntroduceerd. Daarnaast werden er nieuwe duurzamere fooditems en verpakkingsmaterialen gepresenteerd.

Lees bericht




Swinkels ontvangt ‘duurzaamste brouwerij award’

Award - Bij de World Beer Awards heeft Swinkels Family Brewers de titel ‘Sustainable brewery of the year’ gewonnen. In de Icons of Beer-competitie, een internationale organisatie die ook jaarlijks de beste bieren waardeert, worden brouwerijen geprezen die hun stempel op de bierindustrie drukken. De jury beoordeelt hierbij brouwerijen op hun innovativiteit en inzet op het gebied van duurzaamheid.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid