Soenil Bahadoer geïnaugureerd als SVH Meesterkok

Soenil Bahadoer en Jorgen Raymann

Horeca - Op 23 november jl. vond in Restaurant de Lindehof ** in Nuenen de inauguratie plaats van Soenil Bahadoer. De patron cuisinier van de Lindehof was op 20 maart geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok.

Ruim 50 gasten, onder wie zeer veel SVH Meesters en chef-koks, woonden de inauguratie bij. Cabaretier en presentator Jörgen Raymann opende het programma en vertelde het fantastisch te vinden om te zien hoe ver Soenil Bahadoer is gekomen. “Niet alleen is hij de eerste SVH Meesterkok met een Surinaamse achtergrond, hij is ook de eerste Nederlander met een Nederlandse én Belgische Meesterkoktitel.” De van oorsprong Hindoestaanse kok onderscheidt zich door het verweven van de smaken uit zijn Hindoestaanse cultuur met de traditionele Franse keuken.

De Meesterproef werd in maart afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles * in Amsterdam) en Onno Kokmeijer (Ciel Bleu Restaurant ** in Amsterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). SVH beheert namens de horecabranche sinds 1980 de vijf SVH Meestertitels (SVH Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.

Bron: SVH Meestertitels

Auteur: Steffen van Beek