Spaanse wijn is rood of wit, maar nu ook… blauw

Spaanse Vino Azul is opvallend blauw van kleur

Wijn - Het Spaanse Marqués de Alcantara zorgt voor een revolutie in de wijnwereld met de introductie van de eerste échte blauwe wijn. Vino Azul, dat een hit is op Ibiza en op dit moment wordt geschonken op vijf Nederlandse horecalocaties, is gemaakt van 100% chardonnay druiven.

Vino Azul dankt zijn frisse blauwe kleur aan anthocyanen, natuurlijke kleurstoffen die als blauwe pigment voorkomt in de schil van rode druiven. Anthocyanen worden op grote schaal gebruikt als natuurlijke kleurstof en gelden bovendien als anti-oxidanten. Deze stof, die geen invloed heeft op de smaak, wordt gemengd met de chardonnay druiven om zo de blauwe kleur te krijgen van Vino Azul. De wijn is door z’n opvallende blauwe kleur een drank waarmee je gezien wilt worden en daarom geschikt voor horecalocaties, op het terras en in strandpaviljoens.

Verhaal
Ondernemers die Vino Azul schenken krijgen vooral positieve reacties over het verhaal van de wijn. De wijn valt op en wekt de nieuwsgierigheid. Doordat de wijn in eerste instantie wat uitleg behoeft, geeft hen dat een ingang tot een gesprek met hun gasten. Dit bevordert het klantcontact, maar ook de mogelijkheden tot up-selling. De smaak van de wijn kan worden omschreven als ‘koel en zacht met volle een textuur en fruitige nasmaak’. De neus is expressief met fruitige aroma’s van mango, perzikschil en appel. De wijn wordt aanbevolen bij witte vis, zeevruchten, gegrild wit vlees en varkensvlees of gewoon als aperitief. Vino Azul komt van het wijnhuis Marqués de Alcantara in het Spaanse Almería, 400 kilometer ten zuiden van Madrid.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk