SPAR introduceert afrekenen met een Tikkie

In SPAR City en SPAR Buurt kunnen klanten ook afrekenen met Tikkie

Formulenieuws - In samenwerking met Centric en ABN AMRO lanceert SPAR, na de succesvolle uitrol bij SPAR university, als eerste retailer in Nederland de betaaloplossing Tikkie in de winkels. SPAR speelt daarmee in op het steeds populairder worden van mobiel betalen.

Tikkie is een betaaloplossing waarbij betalingen via iDEAL verlopen. SPAR wil als moderne gemakswinkel  ook graag alternatieve betaaloplossingen aanbieden. Om die reden kunnen alle ondernemers van SPAR buurt en SPAR city die gebruik maken van Storeworld kassa’s vanaf juli deze betaaldienst aan hun klanten aanbieden. Op het klantendisplay en de zelfscankassa wordt bij het afrekenen een QR code getoond. Deze moet de klant scannen met de Tikkie-app of een QR-scanner, om vervolgens te kunnen afrekenen.

Tikkie-betalingen

“Meer dan 3 miljoen mensen gebruiken inmiddels Tikkie. “Vaak als onderling particulier gebruik, maar Tikkie wordt ook in toenemende mate gebruikt als betaaltoepassing in de winkel,” aldus Freek de Steenwinkel, directeur Tikkie, Volgens Steenwinkel kunnen SPAR ondernemers met Tikkie hun klanten een extra mogelijkheid bieden om te betalen op de manier die zíj willen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek