Spar opent universiteitswinkel

Geen caissieres maar zelfbedieningskassa's bij de Spar op de VU.

GemakStudenten en medewerkers van de Vrije Universiteit in Amsterdam kunnen vanaf vandaag terecht bij de Spar University. Deze winkel presenteert een breed gemaksassortiment met sappen, sandwiches en complete maaltijden. De Spar University in Amsterdam wordt binnenkort gevolgd door de opening van een tweede vestiging bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam

Het brein achter de studentenwinkel is ondernemer Erwin Binneveld. Hij runt al sinds jaar en dag op de campus van de Universiteit Utrecht een Spar gemakswinkel. Deze zaak wordt eveneens omgebouwd naar de nieuwe University-formule. Volgend jaar of in 2015 moet een vierde vestiging komen bij de Technische Universiteit in Delft.

Het concept voor de studentenformule is afgestemd op de specifieke wensen van studenten, met in het midden van de winkel een versplein. Josja van der Veer, directeur van de Facilitaire Campus Organisatie van de VU: "Ik ben blij met de komst van de supermarkt naar de VU-campus en ik heb veel vertrouwen in de ondernemers, gesteund door Spar. De winkel draagt bij aan de levendigheid op de campus." De winkel organiseert speciale en ludieke op studenten gerichte acties, heeft een aangepast assortiment en communiceert op een geheel eigentijdse en eigenzinnige manier met zijn doelgroep via onder meer de facebookpagina Campuslife. In de winkel op de VU-campus – waar ook studenten werkenrekenen klanten af via self check-outs; geen caissières, maar gastdames en -heren die de klant helpen en adviseren. Klanten van de winkel krijgen ook inspraak in de artikelkeuze. Via ‘stemzuilen’ kunnen ze kiezen welke nieuwe en speciale producten mogen blijven en welke uit het assortiment mogen.

De nieuwe Spar University past in de stappen die de VU allemaal zet op de stadscampus op de Amsterdamse Zuidas. Deze vernieuwde campus heeft uitstekende faciliteiten voor onderwijs en onderzoek en is volgens Van der Veer een levendige, inspirerende ontmoetingsplek. "Modern ingerichte gebouwen, groene daktuinen, uitnodigende evenementen en nu ook een studentensupermarkt."

Bron: FoodClicks

Auteur: Martijn Louws