SPAR University gaat meer circulair werken

Spar University in Utrecht

Formulenieuws - SPAR University gaat samenwerken met GRO Mushrooms en gaat voortaan het koffiedik uit de eigen winkels verzamelen en bezorgen bij de telers van de oesterzwammen, die deze grondstof weer gaat inzetten voor de productie van de University snack en Krupi-Chips.

Spar University gaat daarmee als eerste retailketen circulair werken. Eerder startte Albert Heijn Gelderlandplein in Amsterdam al met het circulaire concept va GRO Muschrooms. Een project dat na een pilot verder is opgeschaald naar nog een aantal locaties.

Spar University is echter de eerste retailketen, die het circulaire denken voor alle negen gemakslocaties op de universiteitsterreinen doorvoert. En omdat het bedrijf Denk Different van Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje, waaronder de gemakslocaties van Spar University’s vallen, altijd op zoek is naar vernieuwende concepten hebben de eigenaren de Zero Waste Bag gelanceerd in de eigen app. Samen met Social Brothers , het eigen winkel teams en studenten is namelijk een simpel concept ontwikkeld om producten die overblijven of een te korte THT hebben snel bij de eindgebruiker te krijgen. In de Zero Waste Bag worden producten verzameld met een feitelijke waarde van minimaal 10 euro die na betaling van 3 euro via het betaalsysteem 'tikkie' na 16.00 uur afgehaald kunnen worden op de aangegeven vestigingslocatie.Op die manier wordt verdere voedselverspilling tegen gegaan. De inhoud van de Zero Wast Bag kan dus van dag tot dag verschillen en varieren van kant-en-klaar maaltijden, droge kruidenierswaren tot en met verse producten. De koper is van te voren niet op de hoogte van de inhoud.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek