SPAR university test nieuwe 'verleidelijke' versconcepten


Formulenieuws - SPAR university, de gemaksformule op hogescholen en universiteiten, test momenteel in de winkel op de Hogeschool Utrecht (HU) diverse versconcepten. Vanuit de behoefte naar meer ‘verse en gezonde producten’ zijn het assortiment en de routing fors onder handen genomen. Later dit jaar zal SPAR university ook op de HU een pilot starten met een ‘saladebar-concept’ waar wordt getest of klanten van SPAR university zelf verse salades kunnen opscheppen en/of samenstellen. De formule was al bezig met het beter onder de aandacht brengen van vers en gezonde producten. Ook omdat het bleek uit eigen onderzoek. Uit ‘de Blije Klanten Score’, de maandelijkse enquête die SPAR university onder haar klanten houdt kwam al naar voren dat studenten graag vaker verleid willen worden met gezonde producten. Dat bleek overeen te komen met onderzoek onder studenten naar ‘gezondheid en het Super Healthy concept’, waar 55 procent aangaf vaker gezonde producten te willen, maar dat het verkrijgen daarvan op de campus nog wel een probleem was. Pilotfase SPAR University laat weten dat het al bezig was om vers en gezond meer aandacht te geven. Zo werd in de winkels op de Radboud Universiteit in Nijmegen en in de grotere winkel op de Universiteit in Utrecht al getest met lage tafelkoelingen, zodat de gezonde producten beter zichtbaar zijn. In de pilotwinkel op de HU worden de gezonde en verse producten waaronder vers belegde broodjes, vers getapte yoghurt, verse smoothies en biologische soepen breed gepresenteerd en zoveel mogelijk in het zicht bereid. Daarnaast is er een uitgelezen aanbod van fruit, wraps, poké bowls, sushi en vegetarische snacks. Doordat de versproducten meer aandacht krijgen en in de routing van de klant worden geplaatst, zijn het aantal KW-producten teruggebracht van ongeveer 350 naar 50 artikelen. Binnen de 50 artikelen is wel ruimte voor de “ eat better tomorrow -artikelen”, oftewel, de ‘guilty-pleasure momentjes’ die studenten ook hebben tijdens het studeren. Te denken valt aan een frikandelbroodje of roomboter croissant. Maar ook de vegan repen, de vegan falafel maaltijdsalade en de speltcrackers ontbreken ontbreken niet in het assortiment, als wel een uitgekiend gluten- en lactosevrij assortiment. New retail SPAR University geeft aan nog zeker niet klaar te zijn met de formule. De formule heeft als doel om 35% van haar assortiment gezond en/of duurzaam te hebben. Daarnaast wil de gemaksformule een grotere rol spelen bij de lunch en bij de avondinvulling. Mirjam Bestebreurtje en Erwin Binneveld van Denk Different, de initiatiefnemers achter de Grab & Go studentenformule, geven aan dat zij daarbij zeker afhankelijk zijn van de mogelijkheden die hogescholen en universiteiten bieden om de formule daadwerkelijk te kunnen aanpassen Bron: @FoodClicks Formulenieuws - SPAR university, de gemaksformule op hogescholen en universiteiten, test momenteel in de winkel op de Hogeschool Utrecht (HU) diverse versconcepten. Vanuit de behoefte naar meer ‘verse en gezonde producten’ zijn het assortiment en de routing fors onder handen genomen. Later dit jaar zal SPAR university ook op de HU een pilot starten met een ‘saladebar-concept’ waar wordt getest of klanten van SPAR university zelf verse salades kunnen opscheppen en/of samenstellen. De formule was al bezig met het beter onder de aandacht brengen van vers en gezonde producten. Ook omdat het bleek uit eigen onderzoek. Uit ‘de Blije Klanten Score’, de maandelijkse enquête die SPAR university onder haar klanten houdt kwam al naar voren dat studenten graag vaker verleid willen worden met gezonde producten. Dat bleek overeen te komen met onderzoek onder studenten naar ‘gezondheid en het Super Healthy concept’, waar 55 procent aangaf vaker gezonde producten te willen, maar dat het verkrijgen daarvan op de campus nog wel een probleem was. Pilotfase SPAR University laat weten dat het al bezig was om vers en gezond meer aandacht te geven. Zo werd in de winkels op de Radboud Universiteit in Nijmegen en in de grotere winkel op de Universiteit in Utrecht al getest met lage tafelkoelingen, zodat de gezonde producten beter zichtbaar zijn. In de pilotwinkel op de HU worden de gezonde en verse producten waaronder vers belegde broodjes, vers getapte yoghurt, verse smoothies en biologische soepen breed gepresenteerd en zoveel mogelijk in het zicht bereid. Daarnaast is er een uitgelezen aanbod van fruit, wraps, poké bowls, sushi en vegetarische snacks. Doordat de versproducten meer aandacht krijgen en in de routing van de klant worden geplaatst, zijn het aantal KW-producten teruggebracht van ongeveer 350 naar 50 artikelen. Binnen de 50 artikelen is wel ruimte voor de “ eat better tomorrow -artikelen”, oftewel, de ‘guilty-pleasure momentjes’ die studenten ook hebben tijdens het studeren. Te denken valt aan een frikandelbroodje of roomboter croissant. Maar ook de vegan repen, de vegan falafel maaltijdsalade en de speltcrackers ontbreken ontbreken niet in het assortiment, als wel een uitgekiend gluten- en lactosevrij assortiment. New retail SPAR University geeft aan nog zeker niet klaar te zijn met de formule. De formule heeft als doel om 35% van haar assortiment gezond en/of duurzaam te hebben. Daarnaast wil de gemaksformule een grotere rol spelen bij de lunch en bij de avondinvulling. Mirjam Bestebreurtje en Erwin Binneveld van Denk Different, de initiatiefnemers achter de Grab & Go studentenformule, geven aan dat zij daarbij zeker afhankelijk zijn van de mogelijkheden die hogescholen en universiteiten bieden om de formule daadwerkelijk te kunnen aanpassen Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Met Compass verdwijnen ook de AH to go’s bij hogeschool Saxion

Schoolcatering –Compass Group  wordt per 1 januari volgend jaar de nieuwe cateraar van hogeschool Saxion op de locaties Enschede, Deventer en Apeldoorn. Hierdoor sluiten ook de twee aanwezige AH to go’s op de locaties Enschede en Deventer, die door de vorige cateraar Appèl werden geëxploiteerd. De locaties worden nu omgebouwd naar SPAR University.

Lees bericht


Spar University plaatst 5 The Taste by Spar-vendingmachines

Formulenieuws – Ondernemer Martijn ten Berge, Chief Growth Officer van SPAR Together Better en ontwikkelaar van de formule Spar University, heeft onlangs vijf ‘slimme koelkasten’  geplaatst van The Taste by Spar. Eerder plaatste de Spar-organisatie ook al zo’n vendingmachine op Rotterdam Centraal Station.

Lees bericht



SPAR university’s openen 16 augustus weer de deuren

Formulenieuws – Met het opstarten van de universiteiten en hogescholen met fysieke onderwijs, na de zomer, gaan ook de Spar university’s weer open. Vanaf maandag 16 augustus zijn alle gemakswinkels op de campus-terreinen weer geopend voor de studenten en medewerkers.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid