Spar University wint ZO2Z award

Ondernemersduo Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje.

OnderscheidingOndernemersduo Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje van de grab&go studentenformule SPAR University hebben de landelijke ZO2Z award gewonnen. Zij mogen zich de komende twee jaar beste supermarktondernemers van Nederland noemen.

Binnenveld en Bestebeurtje hebben nu drie SPAR University-winkels in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Maar niet alleen door het neerzetten van drie winkels en nog een aantal te openen vestigingen die in de pijplijn zitten, ook door zich het onderscheidende ondernemerschap hebben zij de ZO2Z-verkiezing gewonnen. “Met SPAR University UU zijn wij eerst al winnaar van de provincie Utrecht geworden en nu dus landelijk winnaar. Daarnaast zijn we ook in de prijzen gevallen met SPAR University VU met een plek in de top 10 van ‘beste kassa afdeling’. Bijzonder, omdat wij werken met 100 procent self check outs in alle winkels”, aldus Binnenveld.

Grab&go

SPAR University is de grab&go studentenformule @ universiteitsterreinen waar studenten en medewerkers naast de gebruikelijke dagelijkse en dagverse boodschappen terecht kunnen voor kant-en-klare maaltijden, sandwiches, verse sapjes en andere (vers)producten om direct of later van te genieten tegen een dagelijks betaalbare prijs. De competitie om de ZO2Z Award is een initiatief van brancheorganisatie het Vakcentrum. In de tweejaarlijkse wedstrijd maken zelfstandige ondernemers onderling uit wie de beste supermarktondernemer van Nederland is. Tijdens de verkiezing staat het ondernemerschap centraal. De deelnemende supermarktondernemers zijn beoordeeld op ondernemerschap, marketing, vernieuwing, bedrijfseconomisch rendement en sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. Het onderzoek is uitgevoerd door Panteia. Zij hebben onderzocht op welke manier de ondernemers leiding geven, op welke wijze zij inspelen op de concurrentie, hoe zij omgaan met nieuwe trends en inzichten en hoe zij een bijdrage leveren aan maatschappelijke projecten. Deze bevindingen werden aangevuld met de resultaten van een grootschalig digitaal klantentevredenheidsonderzoek en een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Tot slot van de eerste ronde zijn de deelnemers beoordeeld door meerdere mysteryshoppers.

De beste van Nederland

“De ZO2Z award waarderen wij enorm en zien wij als pluim voor onze teams, met wie wij afgelopen twee jaar aan de nieuwe organisatie hebben gewerkt en gebouwd. Als ondernemers willen wij graag wereldkampioen worden: studenten grab&go formule van Nederland en dat kunnen wij zeker niet alleen”, aldus het ondernemersduo.

Lees in de komende editie van @FoodClicks, die zaterdag verschijnt, een uitgebreid interview met Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje van de grab&go studentenformule SPAR University.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Martijn Louws