Spare Rib Express voelt zich ‘thuis’ in Duitsland en breidt er verder uit

De Nederlandse formule Spare Rib Express is in Duitsland een succes. Inmiddels is de tweede vestiging geopend in Saarbrücken

Convenience - Na de start van Spare Rib Express in het Duitse Nürnberg, heeft de foodformule recent de tweede vestiging geopend in Saarbrücken.

De nieuwe vestiging aan de Stengelstrasse in Saarbrücken loopt nu al flink voor op de omzetprognose, aldus commercieel manager David Pinedo. “De eerste Duitse pilot vestiging in Nürnberg had een wat langzame start waardoor we toch iets voorzichtiger werden richting de Duitse markt. Wellicht hadden we op basis van ons vooronderzoek en de hoge vleesconsumptie per capita in Duitsland toch te hoge verwachtingen. De eerste anderhalf jaar in Duitsland hebben we veel lessen moeten leren over het opzetten van een nieuw foodconcept in het land. Inmiddels voelen we ons ‘thuis’ in Duitsland en zijn we klaar om de markt verder uit te breiden”, aldus Pinedo.
De twee jaar geleden in Nürnberg geopende vestiging is volgens Pinedo een succes met een 26 procent hogere omzet dan geprognotiseerd. “Hierdoor kunnen we concluderen dat Duitsland klaar is voor Spare Rib Express”, aldus Pinedo.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk