Starbucks introduceert herbruikbare beker in Nederland

KoffieHerbruikbare koffiebekers. In Amerika zijn ze mateloos poplair. In Nederland moet dat ook gebeuren, zo hoopt Starbucks. Zij komen met de Starbucks herbruikbare beker. Duurzaam en het biedt ‘fans’ ook nog eens voordeel.

Hoewel de bekende papieren beker gewoon verkrijgbaar blijft, biedt de nieuwe cup fans de mogelijkheid een steentje bij te dragen aan het milieu, zo stelt Starbucks. Bovendien krijgen zij op vertoon van deze nieuwe beker bij ieder bezoek korting op hun favoriete drankje. De herbruikbare beker is verkrijgbaar in iedere vestiging. “Koffieliefhebbers die met ons de overstap maken naar de duurzame beker, belonen we daar graag voor met standaard een korting op hun drankje’’, zegt Frank Wubben, vice president Continental Europe Retail Stores & Operations Services Starbucks EMEA. De herbruikbare beker heeft hetzelfde ontwerp als de iconische wit met groene ‘Starbucks cup’. Hij kost eenmalig € 1,50, en heeft het formaat van een Grande. De beker is gemaakt van licht materiaal en dus gemakkelijk mee te nemen om onderweg te genieten van je favoriete drankje.

Starbucks grijpt het nieuwe jaar ook aan om met prijzen te stunten. Zo introduceert ment de Starbucks Great Mondays Van 13 januari tot en met 24 februari biedt Starbucks elke maandag tussen 7.00 en 11.00 uur een croissant of muffin aan voor slechts € 1,-, bij aanschaf van een warme drankje.

Bron: FoodClicks

Auteur: Martijn Louws