Starbucks wil ‘koffie als theater’; opent in Chicago ’s werelds grootste Roastery

Starbucks wil in het Crate & Barrel pand in Chicago de grootste Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room ter wereld openen

Convenience - De Amerikaanse koffiecaféketen Starbucks wil consumenten koffie nog meer laten beleven en heeft daarom vergevorderde plannen om begin 2019 in Chicago de grootste Starbucks Roastery ter wereld te openen.

Starbucks heeft vergevorderde plannen om in Chicago’s Magnificent Mile, het winkel- en zakendistrict in het centrum van de Noord-Amerikaanse stad, de grootste Reserve Roastery & Tasting Room ter wereld te openen. De koffieformule heeft het oog laten vallen op het vier verdiepingen en ruim 3500 vierkante meter grote Crate & Barrel pand op de hoek van North Michigan Avenue en Erie Street. Met de huidige eigenaren van het pand zou al een overeenkomst zijn gesloten, zo meldt Chicago Tribune. Als de deal rond komt, zal de Starbucks Roastery in Chicago in oppervlakte veruit de grootste van de vier in aanbouw zijnde Roastery vestigingen ter wereld zijn.

Theater
In december 2014 opende Starbucks in thuisstad Seattle met veel succes de eerste en tot dusverre enige Reserve Roastery & Tasting Room. De Roastery betreft een compleet nieuwe formule van Starbucks waarin proeven, beleven en de wereld van koffie in combinatie met eten en drinken centraal staat. Het bedrijf heeft voor 2018 de opening aangekondigd van nog een Roastery in New York en er zijn plannen voor Roastery’s in Milaan en Tokio. Komend najaar opent aan de Nanjing Road in havenstad Shanghai de allereerste internationale Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room. Deze gaat ruim 2700 vierkante meter groot worden. De vestiging komt in het hart van het HKRI Taikoo Hui Project, Shanghai’s nieuwste premium retail-, kantoren- en hotelgebied.
Starbucks wil consumenten laten zien dat koffie meer is dan een gewone kop en presenteert in de Roastery formule koffie als ‘totaalbeleving’, als ‘theater’ en als een natuurproduct dat met verschillende zetmethoden uiteenlopende smaken oplevert.

Bron: Chicago Tribune/@FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk