Start-up bij jubilerend Hollander Barendrecht volledig operationeel

Het verbruik van alle trucks van Hollander Barendrecht worden bijgehouden om de milieu-impact zo klein mogelijk te maken

Jubileum - Hollander Barendrecht bestaat dit jaar 90 jaar, maar kijkt vooral vooruit. Zo is haar start-up in food e-commerce nu volledig operationeel en verovert het bedrijf dit jaar voor het eerst een positie in de Top 100 Logistieke Dienstverleners, vanwege het duurzaamheidsbeleid.

Het begint allemaal in 1929 als Siem den Hollander groenten en fruit gaat verkopen vanuit zijn boerenschuur. Wanneer in de jaren ’70 het supermarktkanaal een sterke groei doormaakt, richt Hollander zich met succes op dit marktsegment, met name de Plus-supermarkten. Vanaf 2003 gaat Hollander zelfs volledig voor PLUS werken als serviceprovider in vers en semi-verse producten. Op dat moment is Hollander al een dochter van The Greenery B.V., waarmee het in 2008 samen met The Greenery en PLUS retail het hypermoderne vers distributiecentrum (VDC) opent in Rijnmond.

Verbreding dienstverlening

Hollander heeft er altijd voor gekozen een eigen identiteit in de markt te houden. Dankzij deze merkstrategie kan Hollander Barendrecht haar activiteiten nu verder verbreden. Stein van Est, directeur van Hollander Barendrecht: “Vanuit de hechte samenwerking met PLUS retail als basis gaan we de komende jaren voor innovatie en vernieuwing, waarbij beide ondernemingen profiteren van de inzichten en oplossingen die dat oplevert.”

Start-up in versfulfilment

Eind vorig jaar richt Hollander de start-up Fresh Fulfilment op, een zelfstandige dochteronderneming in online versfulfilment. Fresh Fulfilment beheerst de gehele keten -  van opslag en voorraadbeheer tot distributie en transport. Om aan de specifieke eisen van e-commerce te voldoen, is de hele operatie ingericht op een sterk wisselend assortiment en voorbereid op eventuele groeispurten van start-up en scale-up klanten. Voor Fresh Fulfilment heeft Hollander Barendrecht een nieuw pand betrokken, nieuwe processen ingericht en mensen met specifieke expertise aangenomen.

Bron: Hollander Barendrecht

Auteur: Steffen van Beek