Start-up Willicroft opent eerste plantaardige kaaswinkel


Plantaardig - Willicroft lanceerde begin december twee soorten plantaardige kaas: Willicroft’s This Is Not Cheese Fondue en This Is Not Cheese Sauce. De start-up heeft nu ook de eerste Nederlandse plantaardige kaaswinkel geopend in Amsterdam. De plantaardige kaaswinkel is gevestigd aan de Spiegelgracht in Amsterdam. Willicroft wil met de winkel consumenten de gelegenheid bieden om de plantaardige kaas op een traditionele manier te kunnen kopen. Naast de twee soorten die ook verkrijgbaar zijn in de supermarkt verkoopt de winkel in de aanloop naar ook een plantaardige kaasfonduepakket. CO2-uitstoot Willicroft heeft een volledige analyse van het productieproces van elke leverancier uitgevoerd om haar exacte CO2-uitstoot te berekenen. In het productieproces van Willicroft’s plantaardige fondue is de CO2-uitstoot 2,5 keer minder dan die van kaasfondue op basis van zuivel. Impact Award De plantaardige kaas van Willicroft is gemaakt van noten. Met deze kaasproducten won Willicroft dit jaar de Consumer Impact Award bij de European Plant-Based Protein Awards for Start-ups 2019. Bezoekers van de kaaswinkel worden meegenomen in het ambachtelijke productieproces. Willicroft’s This Is Not Cheese Fondue en This Is Not Cheese Sauce  zijn, volgens Willicroft, ook verkrijgbaar bij Crisp, Albert Heijn XL, Jumbo, Coop, Picnic, Deen en De Kweker. Bron: @FoodClicks Plantaardig - Willicroft lanceerde begin december twee soorten plantaardige kaas: Willicroft’s This Is Not Cheese Fondue en This Is Not Cheese Sauce. De start-up heeft nu ook de eerste Nederlandse plantaardige kaaswinkel geopend in Amsterdam. De plantaardige kaaswinkel is gevestigd aan de Spiegelgracht in Amsterdam. Willicroft wil met de winkel consumenten de gelegenheid bieden om de plantaardige kaas op een traditionele manier te kunnen kopen. Naast de twee soorten die ook verkrijgbaar zijn in de supermarkt verkoopt de winkel in de aanloop naar ook een plantaardige kaasfonduepakket. CO2-uitstoot Willicroft heeft een volledige analyse van het productieproces van elke leverancier uitgevoerd om haar exacte CO2-uitstoot te berekenen. In het productieproces van Willicroft’s plantaardige fondue is de CO2-uitstoot 2,5 keer minder dan die van kaasfondue op basis van zuivel. Impact Award De plantaardige kaas van Willicroft is gemaakt van noten. Met deze kaasproducten won Willicroft dit jaar de Consumer Impact Award bij de European Plant-Based Protein Awards for Start-ups 2019. Bezoekers van de kaaswinkel worden meegenomen in het ambachtelijke productieproces. Willicroft’s This Is Not Cheese Fondue en This Is Not Cheese Sauce  zijn, volgens Willicroft, ook verkrijgbaar bij Crisp, Albert Heijn XL, Jumbo, Coop, Picnic, Deen en De Kweker. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

InstockMarket verdubbelt de groei en impact in 2023

Voedselverspilling - Duurzame horecagroothandel InstockMarket heeft er een goed jaar opzitten. Dit jaar redde het bedrijf ruim 800 duizend kilo aan voedselproducten en werden er veel veranderingen doorgevoerd. Zo sloot de groothandel meerdere zakelijke contracten met grote cateraars en merken, maar kreeg het ook een nieuwe behuizing in Diemen. Ook werd een nieuw ERP-systeem geïmplementeerd en een nieuwe website gelanceerd.

Lees bericht





© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid