Stationshal Utrecht nadert voltooiing


Verbouwingen – Hoewel de steigers voorlopig nog niet uit het zicht van de reizigers zullen worden onttrokken, is nu al wel bekend dat de nieuwe stationshal Utrecht Centraal op 7 december helemaal afgerond is. Dat heeft de gemeentelijke projectorganisatie CU2030 gezegd. Aan de verbouwing van het drukste station van Nederland is sinds 2013 gewerkt. Volgens CU2030 lopen er een kleine 300.000 reizigers per dag door de hal van Utrecht Centraal. Op jaarbasis zijn dat 88 miljoen reizigers. De verwachting is dat dit aantal reizigers verder stijgt naar 100 miljoen per jaar in 2030. Het station was in de oude vorm berekend op 35 miljoen reizigers per jaar. Tot voor kort liep de stationshal door in winkelcentrum Hoog Catharijne. Die verbinding is doorgeknipt. Tussen de sporen en het winkelcentrum is een nieuw plein gebouwd, dat in 2017 helemaal klaar moet zijn. Bij het plein stroomt weer de Catharijnesingel, die in de jaren zeventig van de vorige eeuw was gedempt. Onder het stationsgebouw is de grootste fietsenstalling ter wereld gebouwd met plaats voor 12.500 fietsen. Ook is er volop gewerkt aan een nieuw foodaanbod. Naast de bekende formules als Julia’s, Kiosk en Smullers zijn er inmiddels ook een Doner Company geopend, een Enoki en Urban Salad. Daarnaast zijn er diverse plekken waar reizigers rustig kunnen werken en eten, zoals bij Bistrot Centraal, Bar Centraal en Bar Beton. Bron: @FoodClicks   Verbouwingen – Hoewel de steigers voorlopig nog niet uit het zicht van de reizigers zullen worden onttrokken, is nu al wel bekend dat de nieuwe stationshal Utrecht Centraal op 7 december helemaal afgerond is. Dat heeft de gemeentelijke projectorganisatie CU2030 gezegd. Aan de verbouwing van het drukste station van Nederland is sinds 2013 gewerkt. Volgens CU2030 lopen er een kleine 300.000 reizigers per dag door de hal van Utrecht Centraal. Op jaarbasis zijn dat 88 miljoen reizigers. De verwachting is dat dit aantal reizigers verder stijgt naar 100 miljoen per jaar in 2030. Het station was in de oude vorm berekend op 35 miljoen reizigers per jaar. Tot voor kort liep de stationshal door in winkelcentrum Hoog Catharijne. Die verbinding is doorgeknipt. Tussen de sporen en het winkelcentrum is een nieuw plein gebouwd, dat in 2017 helemaal klaar moet zijn. Bij het plein stroomt weer de Catharijnesingel, die in de jaren zeventig van de vorige eeuw was gedempt. Onder het stationsgebouw is de grootste fietsenstalling ter wereld gebouwd met plaats voor 12.500 fietsen. Ook is er volop gewerkt aan een nieuw foodaanbod. Naast de bekende formules als Julia’s, Kiosk en Smullers zijn er inmiddels ook een Doner Company geopend, een Enoki en Urban Salad. Daarnaast zijn er diverse plekken waar reizigers rustig kunnen werken en eten, zoals bij Bistrot Centraal, Bar Centraal en Bar Beton. Bron: @FoodClicks  

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Take away Who Ayam start in Creative Valley Utrecht CS

Formulenieuws – Take away formule Who Ayam opent binnenkort de deuren aan de Smakkelaarshoek in Utrecht. Who Ayam is een nieuw horecaconcept met een focus op gezond en voedzaam comfort food. Het winkelpand waar de formule zich vestigt, is onderdeel van het multicomplex Creative Valley Utrecht CS, dat onderdeel uitmaakt van stationsgebied Oost.

Lees bericht



Nieuwe Julia’s zet bestelzuilen in en gaat pizza’s serveren

Formulenieuws – Zaterdag 2 december opende NS stations de nieuwe Julia’s op station Den Haag. Een tweede locatie opent donderdag 7 december op Utrecht Centraal. Met de komst van de nieuwe winkelsmet bestelzuilen wil NS nog beter inspelen op de wens en behoefte van de klant. Zo worden er ook pizza’s aan het assortiment toegevoegd.

Lees bericht

Tweede Nederlandse BrewDog opent op Amsterdam CS

Formulenieuws – BrewDog opent op het Amsterdam Centraal Station de tweede locatie van het café in Nederland. Eerder opende BrewDog al Rotterdam Outpost. Deze BrewDog bar is wel de eerste in Nederland met nieuwe franchise- exploitatiepartner SSP.

Lees bericht


Eazie en Vegetarische Slager openen foodbar op Utrecht CS

Actie - De Vegetarische Slager en Asian Good foodbar Eazie openen gezamenlijk een tijdelijke Foodbar op Utrecht Centraal Station. Het doel is om de gasten van de locatie te inspireren om vaker te genieten van flexitarisch, vegetarisch of vegan eten. Als motto is daarom gekozen voor ‘Proef jij het verschil?’

Lees bericht

Coco & Sebas opent vier nieuwe locaties op NS-stations

Formulenieuws – Chocolade en cadeauwinkel Coco & Sebas heeft 4 winkels geopend op NS-stations. Het gaat om de locaties Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Utrecht Centraal. Coco & Sebas heeft voor de reizigers een speciaal assortiment samengesteld om onderweg van te genieten of als cadeaus mee te nemen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid