Stijn Deelen nieuwe voorzitter Nederlandse Brouwers


Benoeming - Stijn Deelen heeft op 1 september de voorzittershamer van de Nederlandse Brouwers overgenomen van Tjapko Poppens. Na zes jaar was Poppens niet meer beschikbaar voor een nieuwe termijn. Tijdens zijn voorzitterschap heeft Poppens een belangrijke rol gespeeld in de omslag van de vereniging naar een moderne belangenbehartiger. “De biersector bloeit, vernieuwt volop en bewijst midden in de samenleving te staan en haar verantwoordelijkheid te nemen, zoals bijvoorbeeld in het preventieakkoord. Voor mij een mooi moment om het voorzitterschap over te dragen aan mijn opvolger”, aldus de vertrekkende voorzitter. Zijn opvolger Stijn Deelen is vertrouwd met de bierwereld. Hij is werkzaam geweest bij AB-InBev onder andere als Retail Sales Director Nederland. Daarna is hij CEO geweest van United Dutch Breweries, een internationale leverancier van biermerken. Momenteel is hij eigenaar van BBE van waaruit hij betrokken is als adviseur, investeerder en toezichthouder in de drankenmarkt. Bron: @FoodClicks Benoeming - Stijn Deelen heeft op 1 september de voorzittershamer van de Nederlandse Brouwers overgenomen van Tjapko Poppens. Na zes jaar was Poppens niet meer beschikbaar voor een nieuwe termijn. Tijdens zijn voorzitterschap heeft Poppens een belangrijke rol gespeeld in de omslag van de vereniging naar een moderne belangenbehartiger. “De biersector bloeit, vernieuwt volop en bewijst midden in de samenleving te staan en haar verantwoordelijkheid te nemen, zoals bijvoorbeeld in het preventieakkoord. Voor mij een mooi moment om het voorzitterschap over te dragen aan mijn opvolger”, aldus de vertrekkende voorzitter. Zijn opvolger Stijn Deelen is vertrouwd met de bierwereld. Hij is werkzaam geweest bij AB-InBev onder andere als Retail Sales Director Nederland. Daarna is hij CEO geweest van United Dutch Breweries, een internationale leverancier van biermerken. Momenteel is hij eigenaar van BBE van waaruit hij betrokken is als adviseur, investeerder en toezichthouder in de drankenmarkt. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bier met minder alcohol steeds populairder

Biermarkt – De Nederlandse bierdrinker drinkt steeds minder bier en wanneer die bier drinkt kiest hij steeds vaker voor een biertje met een lager alcoholpercentage. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Nederlandse Brouwers. De bierverkopen zijn door de slechte zomer en hoge inflatie volgens de brouwers in 2023 zowel voor thuis als in de horeca licht teruggelopen.

Lees bericht


Goede maand juni maakt bierverkoop 2e kwartaal niet goed

Bierverkopen - Door het slechte weer in april van dit jaar is de bierverkoop in het tweede kwartaal met 4,4% gedaald. In juni veerde de verkoop weliswaar op door mooi weer, maar onvoldoende om het verlies in april goed te maken. De consumptie van alcoholvrij bier steeg wel in het tweede kwartaal. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse brouwers.

Lees bericht


Biermarkt bijna terug op niveau voor de COVID

Analyse - De Nederlandse biermarkt is bijna terug op het niveau van voor de COVID-19-pandemie. De biermarkt is alleen wel veranderd. Zo is het aandeel alcoholvrij bier en speciaalbier de afgelopen jaren gegroeid en dat van pils iets gedaald.

Lees bericht


Nederlandse brouwers zien moeizaam herstel biermarkt

Biermarkt – De Nederlandse brouwers zien dat door versoepeling van de coronamaatregelen er steeds meer mag, maar ziet dat niet terug in de bierverkoop. Die blijft vooralsnog achter bij vorig jaar en ver bij het jaar daarvoor. De biermarkt is dus nog lang niet hersteld concluderen de brouwers en daarom roepen zij het kabinet op om de geplande accijnsverhoging achterwege te...

Lees bericht

Biermarkt herstelt zich maar heel langzaam

Analyse - In totaal werd er in het eerste halfjaar bijna 5,5 miljoen hectoliter bier in Nederland verkocht. Dat is een half miljoen minder (-8,4%) dan in de eerste helft van het pre-COVID-jaar 2019 en maar zo’n 200.000 hectoliter meer dan in de eerst helft van het COVID-jaar 2020.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid