Stockon eerste klimaatneutrale boodschappenservice


Duurzaam – Stockon, de eerste bezorgservice van boodschappen in Nederland die de supermarkt overslaat, zegt de eerste klimaatneutrale bezorgdienst van Nederland te zijn. Doordat Stockon rechtstreeks van producent naar consument levert, is de CO2-uitstoot al een stuk minder dan bij de overige bezorgdiensten waar wel een supermarkt tussen zit, zegt Stockon. Daarnaast werken zij niet met een eigenbezorgdienst met busjes, maar werken zij samen met PostNL, die toch al moet rijden. Ook de papieren tasjes, die worden gebruikt bij de bezorging, worden geneutraliseerd. Stockon investeert daarvoor in het klimaatproject Gold Standard Cookstoves Africa, waarmee Stockon evenveel CO2 vermijdt als dat zij zelf produceren. Dit project investeert in efficiënte cookstoves, die 50% minder hout verbruiken bij het koken en minder rook uitstoten. De online boodschappenservice heeft besloten om al haar pakketten klimaatneutraal te gaan verzenden en dit te laten certificeren door Climate Neutral Group. Om als eerste klimaatneutrale boodschappenbezorgservice van Nederland nog meer stappen te zetten, zijn er ook interne bedrijfsmaatregelen genomen. Zo wordt het afval volledig gescheiden en worden de eigen mensen zo veel mogelijk gestimuleerd om met de fiets of met het openbaar vervoer komen.Uiteindelijk worden er nog meer maatregelen genomen in de logistiek en distributie en bij de medewerkers thuis.  Bron: @FoodClicks Duurzaam – Stockon, de eerste bezorgservice van boodschappen in Nederland die de supermarkt overslaat, zegt de eerste klimaatneutrale bezorgdienst van Nederland te zijn. Doordat Stockon rechtstreeks van producent naar consument levert, is de CO2-uitstoot al een stuk minder dan bij de overige bezorgdiensten waar wel een supermarkt tussen zit, zegt Stockon. Daarnaast werken zij niet met een eigenbezorgdienst met busjes, maar werken zij samen met PostNL, die toch al moet rijden. Ook de papieren tasjes, die worden gebruikt bij de bezorging, worden geneutraliseerd. Stockon investeert daarvoor in het klimaatproject Gold Standard Cookstoves Africa, waarmee Stockon evenveel CO2 vermijdt als dat zij zelf produceren. Dit project investeert in efficiënte cookstoves, die 50% minder hout verbruiken bij het koken en minder rook uitstoten. De online boodschappenservice heeft besloten om al haar pakketten klimaatneutraal te gaan verzenden en dit te laten certificeren door Climate Neutral Group. Om als eerste klimaatneutrale boodschappenbezorgservice van Nederland nog meer stappen te zetten, zijn er ook interne bedrijfsmaatregelen genomen. Zo wordt het afval volledig gescheiden en worden de eigen mensen zo veel mogelijk gestimuleerd om met de fiets of met het openbaar vervoer komen.Uiteindelijk worden er nog meer maatregelen genomen in de logistiek en distributie en bij de medewerkers thuis.  Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Chocoladehuis Guylian verduurzaamt duty free assortiment

Chocolade - Het Belgische chocolademerk Guylian, bekend van het klassieke zeebanket, lanceert een vernieuwd duty free assortiment. Ook de Master’s Selection is in een geheel nieuw, duurzaam jasje gestoken. De vernieuwde collecties zullen vanaf half oktober verkrijgbaar zijn binnen de travel retail kanalen en duty free shops.

Lees bericht

Finse Paulig opent klimaatneutrale tortillafabriek in België

Tex Mex – Vorige week heeft het Finse familiebedrijf Paulig een nieuwe tortillafabriek geopend in België. Dit betekent een belangrijke mijlpaal om aan de groeiende vraag van Tex Mex-producten in Europa te voldoen. De klimaatneutrale, moderne fabriek is gebouwd naast de bestaande faciliteiten van Paulig in Roeselare, België. De fabriek produceert tortilla’s voor Santa Maria, Poco Loco en private label.

Lees bericht

‘Climate Neutral Certified’-keurmerk voor Simon Lévelt

Koffie - Speciaalzaak Simon Lévelt heeft een belangrijk duurzaamheidsdoel behaald: sinds afgelopen maand is al hun koffie ‘Climate Neutral Certified’. Dit klimaatneutrale keurmerk garandeert dat een organisatie alle mogelijke maatregelen neemt om CO2-uitstoot te verminderen en de rest te compenseren. De stip op de horizon is daarbij zero emission in 2050.

Lees bericht


Chaudfontaine behaalt platinum AWS-certificaat

Duurzaam - De mineraalwaterbottelarij Chaudfontaine heeft het platinum certificaat voor duurzaam watermanagement behaald van Alliance for Water Stewardship (AWS). Het gaat om de hoogste score binnen dit certificaat voor duurzaam waterbeheer dat wereldwijd behaald kan worden.

Lees bericht

SPA klimaatneutraal en zet volgende stap in recyclen

Frisdranken – SPA heeft sinds kort de mineraalwaters en frisdranken officieel klimaatneutraal. Het bedrijf ontving daarvoor het internationaal erkende CO2-neutraal label. Daarmee heeft SPA de doelstelling gerealiseerd die het bedrijf zichzelf in 2010 stelde, maar een nieuw uitdagend doel voor 2030 ligt inmiddels vast. Ook zet het bedrijf een volgende stap met recyclen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid