The Streetfood Club wint Royal Bliss Cocktail Competition

Streetfood Club winnaar van de Royal Bliss Cocktail Competition

Wedstrijd - The Streetfood Club uit Utrecht is gisteren winnaar geworden van de Royal Bliss Cocktail Competition. In totaal gingen vijf teams de strijd met elkaar aan in de The Five Points Bar & Drink Society in Den Haag.

Het team, bestaande uit bartenders Tony Valens en Marko Pečnik, won de competitie met de cocktail Bringing Sexy Back, een mix van Royal Bliss Vibrant Yuzu Tonic Water, El Jimador Tequila, Italicus, mezcal, simple syrup en verjus. De winnaars krijgen een inspiratietrip naar Barcelona, waar Royal Bliss is ontstaan.

De afgelopen periode werden horeca-outlets door Coca-Cola uitgedaagd om hun originele signature serve te creëren met Royal Bliss. De vijf beste bedrijven moesten onderling uitmaken wie de beste was. Runners up waren Bricks “Hooch & Brew” uit Den Haag en Hugh Rotterdam, ook zij hebben een ticket naar Barcelona gewonnen. Daar gaan zij onder andere op bartour langs Royal Bliss outlets en krijgen zij verschillende workshops.

Motivatie

De jury bestond uit Chi-Ho Ta (mede-eigenaar Calaboose en barmanager Dr. Rotterdam), Albert van Beeck Calkoen (organisator Gin Festival, Mister Cocktail) en Thom Bartelse (marketing en sales voor o.a. Bacardi, Diageo en Bobby’s Gin).

Royal Bliss is een premium mixer (geschikt voor zowel dark als white spirits), ontwikkeld in samenwerking met bartenders en smaakexperts. De diversiteit van meer dan 40 geur- en smaaknuances maken Royal Bliss tot een veelzijdige mixer. Om die reden is er geen vastomlijnde perfect serve geformuleerd en is de mixer gemaakt om te inspireren. De creativiteit ligt bij de bartender.

Royal Bliss is sinds april in Nederland verkrijgbaar in een 200ml horecafles in de smaakvarianten Creative Tonic Water, Vibrant Yuzu Tonic Water, Bohemian Berry Sensation, en Irreverent Ginger Ale.

Bron: Coca-Cola/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek