Subway introduceert glutenvrij brood
Formulenieuws – Sandwichketen Subway introduceert glutenvrij brood. Het glutenvrije brood wordt met grote zorgvuldigheid bereid en is de zevende broodsoort waaruit gasten kunnen kiezen. De glutenvrijevariant was eind april al beschikbaar in de vestigingen, maar om iedereen aan de procedures te laten wennen is er toen geen ruchtbaarheid aan gegeven. Geen garantie De glutenvrije broodvariant is eerder geïntroduceerd in Zweden en Finland. Omdat de introductie daar goed is verlopen, wordt het nu ook in Nederland aangeboden. “Het glutenvrije brood wordt vooraf gebakken en komt bevroren binnen bij onze restaurants,” aldus Marc van der Lee, Regional PR & CSR Director Europe bij Subway. Door deze werkwijze is het brood 100 procent glutenvrij. Maar om het product glutenvrij te houden is meer nodig. “We nemen verder alle maatregelen om glutenvrij te werken, maar vragen onze gasten wel alert te blijven, want sommige soorten beleg bevatten wel gluten,” aldus Van der Lee. Subway kan dus niet garanderen dat de Sub tijdens de bereiding in het restaurant 100 procent glutenvrij blijft. De sandwichketen geeft daarom het advies aan mensen met allergieën of overgevoeligheid voor bepaalde bestanddelen altijd te kijken naar de allergie-informatie op subway.com of in het restaurant. De eerste ervaringen van mensen, sinds de introductie zijn positief. Ook de website Glutenvrijsnackerij.nl is van oordeel dat het product ‘veilig’ verwerkt wordt. Zeven broodsoorten Voor Subway is de glutenvrije broodvariant de zevende broodsoort. Andere soorten zijn Honey Oat, Italian Herbs &Cheese, Wit, Bruin en Sesam. Het brooddeeg wordt diepgevroren aangeleverd en op locatie vers gebakken. Het deeg dat nodig is voor broden voor de volgende dag wordt door een medewerker - de Sandwich Artist genoemd - verder voorbereid, om er bijvoorbeeld Honey Oat brood van te maken. Het deeg gaat vervolgens in de rijskast en wordt al naar gelang de behoefte, meerdere keren per dag in de oven gebakken, zodat het brood voor de gast altijd vers is. Bron: @FoodClicks Formulenieuws – Sandwichketen Subway introduceert glutenvrij brood. Het glutenvrije brood wordt met grote zorgvuldigheid bereid en is de zevende broodsoort waaruit gasten kunnen kiezen. De glutenvrijevariant was eind april al beschikbaar in de vestigingen, maar om iedereen aan de procedures te laten wennen is er toen geen ruchtbaarheid aan gegeven. Geen garantie De glutenvrije broodvariant is eerder geïntroduceerd in Zweden en Finland. Omdat de introductie daar goed is verlopen, wordt het nu ook in Nederland aangeboden. “Het glutenvrije brood wordt vooraf gebakken en komt bevroren binnen bij onze restaurants,” aldus Marc van der Lee, Regional PR & CSR Director Europe bij Subway. Door deze werkwijze is het brood 100 procent glutenvrij. Maar om het product glutenvrij te houden is meer nodig. “We nemen verder alle maatregelen om glutenvrij te werken, maar vragen onze gasten wel alert te blijven, want sommige soorten beleg bevatten wel gluten,” aldus Van der Lee. Subway kan dus niet garanderen dat de Sub tijdens de bereiding in het restaurant 100 procent glutenvrij blijft. De sandwichketen geeft daarom het advies aan mensen met allergieën of overgevoeligheid voor bepaalde bestanddelen altijd te kijken naar de allergie-informatie op subway.com of in het restaurant. De eerste ervaringen van mensen, sinds de introductie zijn positief. Ook de website Glutenvrijsnackerij.nl is van oordeel dat het product ‘veilig’ verwerkt wordt. Zeven broodsoorten Voor Subway is de glutenvrije broodvariant de zevende broodsoort. Andere soorten zijn Honey Oat, Italian Herbs &Cheese, Wit, Bruin en Sesam. Het brooddeeg wordt diepgevroren aangeleverd en op locatie vers gebakken. Het deeg dat nodig is voor broden voor de volgende dag wordt door een medewerker - de Sandwich Artist genoemd - verder voorbereid, om er bijvoorbeeld Honey Oat brood van te maken. Het deeg gaat vervolgens in de rijskast en wordt al naar gelang de behoefte, meerdere keren per dag in de oven gebakken, zodat het brood voor de gast altijd vers is. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Subway introduceert Signature Series in Nederland
Formulenieuws – Broodjesketen Subway start met een nieuwe lijn sandwiches de Signature Series. De lijn bestaat uit acht sandwich creaties, die speciaal door chefs ontworpen. Volgens Subway geldt de introductie als de grootste menuwijziging in 58 jaar.
Lees berichtHela komt met ready-to-serve Maaltijdsauzen
Introductie – Hela brengt vanaf april dit jaar zeven nieuwe maaltijdsauzen op de markt die de foodprofessional in de keuken kunnen helpen op het gebied van gemak, smaak en gezondheid.
Lees berichtDunkin’ Nederland en België lanceert glutenvrije range
Formulenieuws - Dunkin' lanceert een glutenvrije lijn speciaal ontworpen voor mensen die geen gluten kunnen of willen eten. Verder breidt Dunkin' het aanbod uit met een lijn van American Cookies.
Lees berichtEazie en Vegetarische Slager openen foodbar op Utrecht CS
Actie - De Vegetarische Slager en Asian Good foodbar Eazie openen gezamenlijk een tijdelijke Foodbar op Utrecht Centraal Station. Het doel is om de gasten van de locatie te inspireren om vaker te genieten van flexitarisch, vegetarisch of vegan eten. Als motto is daarom gekozen voor ‘Proef jij het verschil?’
Lees berichtGlutenvrij Markt nieuw op Gastvrij Rotterdam
Vakbeurzen – Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, dat van 18 tot en met 20 september in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, krijgt een Glutenvrij Markt. Het plein is weliswaar met vier aanbieders klein, maar de organisatie wil daarmee wel laten zien dat er steeds meer vraag komt naar glutenvrije producten en gerechten.
Lees berichtSubway verkocht voor bijna 10 miljard dollar aan Roark Capital
Formulenieuws – Subway is door de eigenaren van de sandwichformule verkocht voor bijna 10 miljard dollar aan investeringsmaatschappij Roark Capital. Deze partij is ook eigenaar van donutketen Dunkin'.
Lees bericht