Succesvolle start Bram’s Gourmet Frites

De zeecontaciner met Bram's Goumet Frites

HorecaHet nieuwe concept van Bram Ladage, Bram’s Gourmet Frites, op de Kop van Zuid in Rotterdam heeft een zeer succesvolle start. “We hebben nu al problemen om de productie van de stoven goed te managen,” laat Rocco Ladage weten.

Bram’s Gourmet Frites startte 11 februari in Rotterdam. In het concept wordt kwaliteitsfriet verkocht vanuit een zeecontainer. Daarnaast maken de typische Hollandse snacks in het nieuwe concept plaats voor een vijftal spannende stoven die samen met vriend en sterrenkok Herman den Blijker zijn ontwikkeld. Varianten die nu op de lijst staan: Pulled pork BBQ stoof, Captains beef stoof, Asian chicken stoof, de vegetarische Truffle mushroom en Pumpkin veal stoof. Hiervoor is gekozen zodat patat niet langer een side dish is, maar een volwaardige maaltijdcomponent.

Vanaf dag één is er voor het concept veel belangstelling vanuit de buurt. “Er wordt ook heel veel afgehaald,” aldus Rocco Ladage. “De belangstelling is zo groot dat we de startdoelstellingen qua omzet al ruim gepasseerd zijn, maar dat we ook problemen hebben om de productie van de stoven bij te houden.” De stoven kennen een behoorlijke bereidingstijd en zijn bij een grote vraag niet één-twee-drie bij te maken.

Volgens Rocco Ladage past Bram’s op meerdere vlakken goed bij deze tijd. “We zien de ontwikkeling waarin fastfood wordt geüpgraded naar ambachtelijke kwaliteitsproducten. De klant krijgt door de on spot bereiding een optimale versheidsbeleving.” Voor het concept is al belangstellingen gekomen vanuit Dubai en Spanje. Ook Nederlandse ondernemers hebben interesse.

Het concept moet ook een bijdrage leveren aan de buurtfunctie. Rocco: “Het doel is dat Bram’s écht een sociale, laagdrempelige rol hierin gaat spelen. Een gezellig middelpunt van de wijk waar je altijd bekenden tegenkomt.” Het gaat bij Bram’s wat dat betreft  om ‘samen écht genieten’.

(Lees in de aankomen uitgave van @FoodClicks meer over dit vernieuwende concept)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek