Sugo wint eerste Deliveroo Pizza Contest 2019

De prijswinnende vierkant pizza van Sugo

Wedstrijd - Sugo Pizza heeft de Deliveroo Pizza Contest 2019 gewonnen. Aan deze eerste wedstrijd van de bezorgdienst deden 16 restaurants verspreid over heel Nederland mee. Consumenten konden via Instagram stemmen op de mooiste, meest creatieve en lekkerste pizza.

De pizza Truffel Ricotta & Italiaanse Ham was de absolute favoriet. Deze vierkante (kenmerkend voor Sugo) pizza kam als beste uit de contest. De pizza, belegd met truffel, ricotta, Italiaanse ham, walnoten, honing en wat rucola, was ook speciaal voor de wedstrijd bedacht. De 5 locaties van Sugo mogen nu een jaar lang de titel ‘Winnaar Pizza Contest 2019’ dragen.

Sugo Pizza staat bekend om zijn gezonde vierkante (in plaats van ronde) pizza’s uit Rome: de pizza al taglio. Alleen al het maken van de bodem, die enkel bestaat uit (soja, volkoren en spelt) meel, water, een beetje zout en gist, kost al 3 dage. Omdat de bodem van Sugo veel eiwitten en weinig koolhydraten bevat zijn ze daardoor gezonder dan de gemiddelde pizza. De pizza’s worden belegd met vleeswaren en kazen afkomstig van familiebedrijven in Italië. Biologisch, gezond en duurzaam zijn uitgangspunten binnen het bedrijf, dat wordt gerund door de ondernemers Herman Hell en Hugo Kruijssen. Sugo Pizza heft inmiddels twee locaties in Rotterdam en zit verder in Amsterdam, Eindhoven en recent in Utrecht.

Pizza Contest

De contest werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Deliveroo. Begin november startte de actie en konden pizzaliefhebbers stemmen via Instagram. De deelnemende restaurants konden hun klanten aansporen om hun stem uit te brengen. Afgelopen vrijdag vond de finale plaats en werden de stemmen geteld. Aan de Pizza Contest 2019 deden, naast Sugo, de volgende pizzaketens mee:

Follia

Italian District

Pazzi

Pietza

Renato's Pizzeria van der Helstplein

Restaurant Amici

CIRO 1939

O'Panuozzo Mariastraat

Toni Loco - Albert Cuyp

Il Tartufo

A Ora Pizza

PizzaBar Rijslust

Pizza Hut Stadhuisplein

Aperitivo Leiden

Gusto Mangia e Bevi

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek