SVH en Sterklas werken samen voor koksopleidingen van hoogste niveau


Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en de Sterklas (ROC van Amsterdam) hebben een Letter of Intent getekend waarin ze aangeven nauw te gaan samenwerken. Doel van deze samenwerking is het gezamenlijk ontwikkelen van branche-erkende diploma's voor koksopleidingen van het hoogste niveau. De samenwerking komt op het moment dat het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Koksgilde zijn opgegaan in het Gastronomisch Gilde. De Sterklas was een initiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en is blijven bestaan. Het is een unieke koksopleiding, want Sterklassers zijn verplicht hun opleiding te doen in het bedrijf van een SVH Meesterkok of in een sterrenzaak. Om de banden tussen de Sterklas en de SVH Meesterkoks te borgen, is samenwerking met SVH belangrijk. Voorzitter van de Sterklas Marcel de Leeuw: ‘Door samen te werken aan transparante examinering en diplomering kunnen we het certificaat van de Sterklas naar een nog hoger plan tillen. Doordat we er SVH diploma’s van gaan maken is voor iedereen in de branche inzichtelijk wat de exacte waarde van het Sterklascertificaat is. Daarmee is de waarde van het diploma op de arbeidsmarkt duidelijk.’ SVH Gezel Meesterkok SVH en de Sterklas gaan op de Horecava 2018 de SVH Gezel Meesterkok presenteren. Eshuis: ‘In onze branche werken we met diplomapyramides. Van laag naar hoog, met als hoogste graad van vakbekwaamheid de SVH Meestertitel, bijvoorbeeld SVH Meesterkok. Er zit nu echter een kloof tussen eind mbo en de Meestertitel. Die kloof gaan we overbruggen met de titel SVH Gezel Meesterkok, de opstap naar SVH Meesterkok. Bron: SVH/Sterklas Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en de Sterklas (ROC van Amsterdam) hebben een Letter of Intent getekend waarin ze aangeven nauw te gaan samenwerken. Doel van deze samenwerking is het gezamenlijk ontwikkelen van branche-erkende diploma's voor koksopleidingen van het hoogste niveau. De samenwerking komt op het moment dat het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Koksgilde zijn opgegaan in het Gastronomisch Gilde. De Sterklas was een initiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en is blijven bestaan. Het is een unieke koksopleiding, want Sterklassers zijn verplicht hun opleiding te doen in het bedrijf van een SVH Meesterkok of in een sterrenzaak. Om de banden tussen de Sterklas en de SVH Meesterkoks te borgen, is samenwerking met SVH belangrijk. Voorzitter van de Sterklas Marcel de Leeuw: ‘Door samen te werken aan transparante examinering en diplomering kunnen we het certificaat van de Sterklas naar een nog hoger plan tillen. Doordat we er SVH diploma’s van gaan maken is voor iedereen in de branche inzichtelijk wat de exacte waarde van het Sterklascertificaat is. Daarmee is de waarde van het diploma op de arbeidsmarkt duidelijk.’ SVH Gezel Meesterkok SVH en de Sterklas gaan op de Horecava 2018 de SVH Gezel Meesterkok presenteren. Eshuis: ‘In onze branche werken we met diplomapyramides. Van laag naar hoog, met als hoogste graad van vakbekwaamheid de SVH Meestertitel, bijvoorbeeld SVH Meesterkok. Er zit nu echter een kloof tussen eind mbo en de Meestertitel. Die kloof gaan we overbruggen met de titel SVH Gezel Meesterkok, de opstap naar SVH Meesterkok. Bron: SVH/Sterklas

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid