SVH Gastronomie reikt eerste diploma’s uit

De geslaagde kandidaten van het Alliance College met hun diploma SVH Gastronomie

Diploma - Elf deelnemers van het Alliance College en werkzaam bij een Alliance-restaurant hebben vandaag een primeur beleefd: zij hebben als allereerste het diploma SVH Gastronomie in ontvangst kunnen nemen. De feestelijke diploma-uitreiking vond plaats in restaurant Ciel Bleu** in het Okura hotel te Amsterdam.

11 van de 15 deelnemers ontvingen het diploma uit handen van SVH Meestergastheer Xavier Giesen en SVH Meesterkok Onno Kokmeijer die de opleiding vanuit de Alliance Gastronomique, samen met SVH, hebben ontwikkeld. Het examen werd een week eerder afgenomen door SVH Meesterkok Robert Kranenborg, SVH Wijnmeester Anjo de Bont (De Moerbei*) en door SVH Wijnmeester Nic van Lokven (Het Savarijn). De deelnemers hebben die dag een theorie- en een praktijkexamen afgelegd waarbij ze verschillende soorten dranken moesten beoordelen, wijn- & bier-spijscombinaties moesten maken en een gastronomische presentatie moesten geven. Marc van Gulick Voorzitter Alliance Gastronomique is bijzonder trots op de eigen opleiding , die met behulp van het SVH tot stand is gekomen.

De geslaagde deelnemers zijn:

Rein Denneman                 Merlet* Schoorl

Bert-Jan Jipping                 Restaurant De Vlindertuin* Zuidlaren

Jop Kessels                        De Zwaan* Etten-Leur

Niels Dooyeweert               Het Koetshuis* Bennekom

Michelle vd Bunt                 Restaurant De Leuf* Ubachsberg

Leon Vermaire                    Restaurant Katseveer* Wilhelminadorp

Marieke Löhr                      De Burgemeester* Linschoten

Niels Overmeire                  De Bokkedoorns** Haarlem

Hendrieka Roersma            Kaatje bij de Sluis* Blokzijl

Arjan Speelman                   Restaurant Ciel Bleu**, Amsterdam.

Leon Aben                           Restaurant De Treeswijkhoeve** Waalre

De opleiding is gestart om medewerkers een beter doorgroeiperspectief te bieden en daarmee mensen te behouden voor het vak. Maar bovenal is het ook om mensen te stimuleren zich meer te bekwamen in het vak. In de toekomst staat het examen van SVH ook open voor andere examenkandidaten en opleiders die hiermee een opleiding op dit hoge niveau willen aanbieden.

Bron: SVH Gastronomie

Auteur: Steffen van Beek