SVH Gastronomie reikt eerste diploma’s uit
Diploma - Elf deelnemers van het Alliance College en werkzaam bij een Alliance-restaurant hebben vandaag een primeur beleefd: zij hebben als allereerste het diploma SVH Gastronomie in ontvangst kunnen nemen. De feestelijke diploma-uitreiking vond plaats in restaurant Ciel Bleu** in het Okura hotel te Amsterdam. 11 van de 15 deelnemers ontvingen het diploma uit handen van SVH Meestergastheer Xavier Giesen en SVH Meesterkok Onno Kokmeijer die de opleiding vanuit de Alliance Gastronomique, samen met SVH, hebben ontwikkeld. Het examen werd een week eerder afgenomen door SVH Meesterkok Robert Kranenborg, SVH Wijnmeester Anjo de Bont (De Moerbei*) en door SVH Wijnmeester Nic van Lokven (Het Savarijn). De deelnemers hebben die dag een theorie- en een praktijkexamen afgelegd waarbij ze verschillende soorten dranken moesten beoordelen, wijn- & bier-spijscombinaties moesten maken en een gastronomische presentatie moesten geven. Marc van Gulick Voorzitter Alliance Gastronomique is bijzonder trots op de eigen opleiding , die met behulp van het SVH tot stand is gekomen. De geslaagde deelnemers zijn: Rein Denneman Merlet* Schoorl Bert-Jan Jipping Restaurant De Vlindertuin* Zuidlaren Jop Kessels De Zwaan* Etten-Leur Niels Dooyeweert Het Koetshuis* Bennekom Michelle vd Bunt Restaurant De Leuf* Ubachsberg Leon Vermaire Restaurant Katseveer* Wilhelminadorp Marieke Löhr De Burgemeester* Linschoten Niels Overmeire De Bokkedoorns** Haarlem Hendrieka Roersma Kaatje bij de Sluis* Blokzijl Arjan Speelman Restaurant Ciel Bleu**, Amsterdam. Leon Aben Restaurant De Treeswijkhoeve** Waalre De opleiding is gestart om medewerkers een beter doorgroeiperspectief te bieden en daarmee mensen te behouden voor het vak. Maar bovenal is het ook om mensen te stimuleren zich meer te bekwamen in het vak. In de toekomst staat het examen van SVH ook open voor andere examenkandidaten en opleiders die hiermee een opleiding op dit hoge niveau willen aanbieden. Bron: SVH Gastronomie Diploma - Elf deelnemers van het Alliance College en werkzaam bij een Alliance-restaurant hebben vandaag een primeur beleefd: zij hebben als allereerste het diploma SVH Gastronomie in ontvangst kunnen nemen. De feestelijke diploma-uitreiking vond plaats in restaurant Ciel Bleu** in het Okura hotel te Amsterdam. 11 van de 15 deelnemers ontvingen het diploma uit handen van SVH Meestergastheer Xavier Giesen en SVH Meesterkok Onno Kokmeijer die de opleiding vanuit de Alliance Gastronomique, samen met SVH, hebben ontwikkeld. Het examen werd een week eerder afgenomen door SVH Meesterkok Robert Kranenborg, SVH Wijnmeester Anjo de Bont (De Moerbei*) en door SVH Wijnmeester Nic van Lokven (Het Savarijn). De deelnemers hebben die dag een theorie- en een praktijkexamen afgelegd waarbij ze verschillende soorten dranken moesten beoordelen, wijn- & bier-spijscombinaties moesten maken en een gastronomische presentatie moesten geven. Marc van Gulick Voorzitter Alliance Gastronomique is bijzonder trots op de eigen opleiding , die met behulp van het SVH tot stand is gekomen. De geslaagde deelnemers zijn: Rein Denneman Merlet* Schoorl Bert-Jan Jipping Restaurant De Vlindertuin* Zuidlaren Jop Kessels De Zwaan* Etten-Leur Niels Dooyeweert Het Koetshuis* Bennekom Michelle vd Bunt Restaurant De Leuf* Ubachsberg Leon Vermaire Restaurant Katseveer* Wilhelminadorp Marieke Löhr De Burgemeester* Linschoten Niels Overmeire De Bokkedoorns** Haarlem Hendrieka Roersma Kaatje bij de Sluis* Blokzijl Arjan Speelman Restaurant Ciel Bleu**, Amsterdam. Leon Aben Restaurant De Treeswijkhoeve** Waalre De opleiding is gestart om medewerkers een beter doorgroeiperspectief te bieden en daarmee mensen te behouden voor het vak. Maar bovenal is het ook om mensen te stimuleren zich meer te bekwamen in het vak. In de toekomst staat het examen van SVH ook open voor andere examenkandidaten en opleiders die hiermee een opleiding op dit hoge niveau willen aanbieden. Bron: SVH Gastronomie
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst
Wedstrijd – Deze week zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.
Lees berichtSVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf en Leermeester Horeca bekend
Wedstrijd - Onlangs maakte SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven en leermeesters in de Top 3 van de wedstrijd staan.
Lees berichtTwan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer
Geslaagd - Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, is onlangs geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Hij is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft behaald, en de 300ste SVH Meester van Nederland.
Lees berichtEerste opleiding over alcoholvrije dranken van start
Opleiding - Alcoholvrije dranken maken een flinke opmars op de menukaart in de Nederlandse horeca. Daarom start WTOL Academy in samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) als eerste particuliere opleider een cursus over 0.0% drinks.
Lees berichtSVH en VANG Buitenshuis starten e-learning duurzame horeca
Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gaan samen aan de slag voor een meer duurzame horeca. Beide partijen willen ondernemers met een e-learning voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen.
Lees berichtDe Werf Beste Leerbedrijf en Mark Benneker Beste Leermeester
Verkiezing - Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat ’t Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt.
Lees bericht