SVH Gastronomie reikt eerste diploma’s uit


Diploma - Elf deelnemers van het Alliance College en werkzaam bij een Alliance-restaurant hebben vandaag een primeur beleefd: zij hebben als allereerste het diploma SVH Gastronomie in ontvangst kunnen nemen. De feestelijke diploma-uitreiking vond plaats in restaurant Ciel Bleu** in het Okura hotel te Amsterdam. 11 van de 15 deelnemers ontvingen het diploma uit handen van SVH Meestergastheer Xavier Giesen en SVH Meesterkok Onno Kokmeijer die de opleiding vanuit de Alliance Gastronomique, samen met SVH, hebben ontwikkeld. Het examen werd een week eerder afgenomen door SVH Meesterkok Robert Kranenborg, SVH Wijnmeester Anjo de Bont (De Moerbei*) en door SVH Wijnmeester Nic van Lokven (Het Savarijn). De deelnemers hebben die dag een theorie- en een praktijkexamen afgelegd waarbij ze verschillende soorten dranken moesten beoordelen, wijn- & bier-spijscombinaties moesten maken en een gastronomische presentatie moesten geven. Marc van Gulick Voorzitter Alliance Gastronomique is bijzonder trots op de eigen opleiding , die met behulp van het SVH tot stand is gekomen. De geslaagde deelnemers zijn: Rein Denneman                 Merlet* Schoorl Bert-Jan Jipping                 Restaurant De Vlindertuin* Zuidlaren Jop Kessels                        De Zwaan* Etten-Leur Niels Dooyeweert               Het Koetshuis* Bennekom Michelle vd Bunt                 Restaurant De Leuf* Ubachsberg Leon Vermaire                    Restaurant Katseveer* Wilhelminadorp Marieke Löhr                      De Burgemeester* Linschoten Niels Overmeire                  De Bokkedoorns** Haarlem Hendrieka Roersma            Kaatje bij de Sluis* Blokzijl Arjan Speelman                   Restaurant Ciel Bleu**, Amsterdam. Leon Aben                           Restaurant De Treeswijkhoeve** Waalre De opleiding is gestart om medewerkers een beter doorgroeiperspectief te bieden en daarmee mensen te behouden voor het vak. Maar bovenal is het ook om mensen te stimuleren zich meer te bekwamen in het vak. In de toekomst staat het examen van SVH ook open voor andere examenkandidaten en opleiders die hiermee een opleiding op dit hoge niveau willen aanbieden. Bron: SVH Gastronomie Diploma - Elf deelnemers van het Alliance College en werkzaam bij een Alliance-restaurant hebben vandaag een primeur beleefd: zij hebben als allereerste het diploma SVH Gastronomie in ontvangst kunnen nemen. De feestelijke diploma-uitreiking vond plaats in restaurant Ciel Bleu** in het Okura hotel te Amsterdam. 11 van de 15 deelnemers ontvingen het diploma uit handen van SVH Meestergastheer Xavier Giesen en SVH Meesterkok Onno Kokmeijer die de opleiding vanuit de Alliance Gastronomique, samen met SVH, hebben ontwikkeld. Het examen werd een week eerder afgenomen door SVH Meesterkok Robert Kranenborg, SVH Wijnmeester Anjo de Bont (De Moerbei*) en door SVH Wijnmeester Nic van Lokven (Het Savarijn). De deelnemers hebben die dag een theorie- en een praktijkexamen afgelegd waarbij ze verschillende soorten dranken moesten beoordelen, wijn- & bier-spijscombinaties moesten maken en een gastronomische presentatie moesten geven. Marc van Gulick Voorzitter Alliance Gastronomique is bijzonder trots op de eigen opleiding , die met behulp van het SVH tot stand is gekomen. De geslaagde deelnemers zijn: Rein Denneman                 Merlet* Schoorl Bert-Jan Jipping                 Restaurant De Vlindertuin* Zuidlaren Jop Kessels                        De Zwaan* Etten-Leur Niels Dooyeweert               Het Koetshuis* Bennekom Michelle vd Bunt                 Restaurant De Leuf* Ubachsberg Leon Vermaire                    Restaurant Katseveer* Wilhelminadorp Marieke Löhr                      De Burgemeester* Linschoten Niels Overmeire                  De Bokkedoorns** Haarlem Hendrieka Roersma            Kaatje bij de Sluis* Blokzijl Arjan Speelman                   Restaurant Ciel Bleu**, Amsterdam. Leon Aben                           Restaurant De Treeswijkhoeve** Waalre De opleiding is gestart om medewerkers een beter doorgroeiperspectief te bieden en daarmee mensen te behouden voor het vak. Maar bovenal is het ook om mensen te stimuleren zich meer te bekwamen in het vak. In de toekomst staat het examen van SVH ook open voor andere examenkandidaten en opleiders die hiermee een opleiding op dit hoge niveau willen aanbieden. Bron: SVH Gastronomie

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst

Wedstrijd – Deze week  zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.

Lees bericht



Twan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer

Geslaagd - Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, is onlangs geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Hij is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft behaald, en de 300ste SVH Meester van Nederland.

Lees bericht



SVH en VANG Buitenshuis starten e-learning duurzame horeca

Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gaan samen aan de slag voor een meer duurzame horeca. Beide partijen willen ondernemers met een e-learning voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen.

Lees bericht

De Werf Beste Leerbedrijf en Mark Benneker Beste Leermeester

Verkiezing - Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat ’t Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid