'SVH Meestertitels voortaan nog exclusiever'

MeestertitelSVH start een nieuwe aanmeldingsronde voor de SVH Meestertitels. SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) zal het beheer van de SVH Meestertitels voortaan uitvoeren in een unieke samenwerking met een nieuw op te richten stichting waarin een groot aantal beroepsverenigingen binnen de horeca zijn vertegenwoordigd.

De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca. Nederland telt meer dan 270 SVH Meesters verdeeld over vijf disciplines: SVH Meesterkok, SVH Wijnmeester, SVH Meestergastheer, SVH Meesterschenker en SVH Meesterijsbereider. SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) beheert namens de horecabranche de SVH Meestertitels sinds 1980.

In het nieuwe SVH is volgens SVH voldoende capaciteit en budget vrijgemaakt om het beheer van de SVH Meestertitels voort te zetten. “Daarbij wordt in de toekomst nauw samengewerkt met de Stichting Horeca Beroepsverenigingen (SHB). In deze stichting in oprichting zijn het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, de IJstop, het Gastvrijheidsgilde en het Koksgilde verenigd”, aldus de stichting in een persschrijven. De stichting heeft aangegeven vertrouwen te hebben in SVH en geloof te hebben in de ambities die zij gaat verwezenlijken en in de strategie die zij gaat uitrollen. Medio oktober zullen SVH en SHB een convenant met elkaar aangaan om vorm te geven aan de samenwerking voor verdere professionalisering in de branche. De branche is zo nog nauwer betrokken bij de aanmeldingsprocedure, de kwaliteitsborging en de exclusiviteit van de titels.

Bron: FoodClicks
 

Auteur: Martijn Louws