Swirl’s wil Nederlanders zwart ijs laten eten

Het Zwart ijs van Swirl's Ice Cream

Introductie – Swirl’s Ice Cream brengt vanaf 6 april zwart softijs naar Nederland. IJsliefhebbers kunnen vanaf die dag bij de ijswinkels van Swirl’s terecht voor deze internationale hit.

Extra bijzonder: niet alleen het ijs is zwart, ook het hoorntje waarin het ijs wordt geserveerd is volledig zwart van kleur. Het ijs proeft niet anders maar heeft gewoon de vanillesmaak. Wat het product anders maakt is de kleur. Bij de Swirl’s Ice Cream-;ocaties is het zwarte softijs, voor een gelimiteerde periode exclusief verkrijgbaar.

Het zwarte softijs is al een tijdje te bekijken op de social mediakanalen, maar was in Nederland, volgens Swirl’s nergens verkrijgbaar. “De zwarte foodtrend is internationaal al een tijdje gaande. Denk aan de zwarte hamburger, zwarte macarons, maar ook zwarte pasta. We zijn trots dat wij als eerste zwart softijs in Nederland kunnen introduceren. We hebben waanzinnige voorbeelden uit de US en Azië gezien en verwachten dat mensen in Nederland voor dit ijs ook naar onze winkels zullen komen,” aldus Tjerk van der Linden van Swirl’s Ice Cream. In Nederland zijn er ruim 60 Swirl’s locaties.

Koolstofpoeder

De zwarte kleur van het ijs ontstaat door toevoeging van een plantaardig zwart koolstofpoeder, wat van de kokosnootschil wordt gemaakt en 100% veilig is, zoa laat het bedrijf weten. Het poeder geeft geen smaak af, waardoor het vanille-ijs de smaak behoudt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek