Taco Mundo en Lekkerland gaan meerjarige samenwerking aan

Taco Mundo Apeldoorn

Samenwerking - Mexicaanse restaurantformule Taco Mundo (Mexican Delivery) en convenience groothandel Lekkerland gaan een meerjarige overeenkomst aan. Lekkerland gaat vanaf 1 maart 2020 de totale logistieke dienstverlening verzorgen van het food- en non-foodassortiment van de inmiddels bijna 30 Taco Mundo vestigingen in Nederland.

Tom Filippini, oprichter van Taco Mundo: “Wij zochten een logistieke partner voor de lange termijn die kon voldoen aan onze specifieke wensen voor de bevoorrading van onze afhaal- en bezorgrestaurants. Met Lekkerland hebben wij die partner gevonden.” Volgens Filippini delen beide partijen dezelfde ambitie en willen beide inspelen op de snel veranderende markt en wensen van de consument. De Mexicanse fastfoodformule wil zich meer focussen op de groei van de keten en de verdere ontwikkeling van de formule.

Snel inspelen

Taco Mundo regelt het grootste gedeelte van de ingrediënten voor haar Mexicaanse maaltijden zelf in samenwerking met lokale producenten. Dat zorgt voor extra uitdagingen bij de logistieke partner. De samenwerking met Lekkerland houdt in dat de inkoop, opslag, orderverzameling en distributie volledig wordt overgenomen. Ook de private label-artikelen worden door Lekkerland verzorgd. Michel Termeer, Business Development Manager Foodservice Logistics bij Lekkerland: “In de samenwerking met Taco Mundo willen we hun ‘most convenient partner’ zijn binnen foodservice.  Taco Mundo is een ambitieuze formule met oog voor de veranderende behoefte van de consument. Dat vertaalt zich in een wisselend assortiment waarop wij als dienstverlener snel moeten kunnen inspelen.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek