Takeaway in gesprek met Just Eat over overname


Overname – Het moederbedrijf van het Nederlandse Thuisbezorgd, Takeaway, is in gesprek met het Britse Just Eat over een mogelijke overname. Met de fusie zou een bedrag gemoeid zijn van bijna 10 miljard euro. De gesprekken tussen beide partijen zijn al geruime tijd bezig. De Britse beursregels schrijven voor dat beide partijen nog een goed maand (tot 24 augustus, red.) de tijd hebben om tot overeenstemming te komen. Dat wil zeggen, partijen moeten voor die datum aangeven of er een bod komt of niet. Er zijn meer partijen die belangstelling hebben voor Just Eat. Naast Takeaway zouden dat het Zuid-Afrikaanse Naspers en Uber zijn volgens sommige ingewijden. Voor Takeaway zou de fusie een terugkeer naar de Britse markt zijn. Tot 2017 was Takeaway actief, maar het bedrijf had te veel last van de concurrentie van Just Eat. Steeds vaker duiken er berichten op over verdergaande consolidatie binnen de sector maaltijdbezorgdiensten. Vorig jaar december nam Takeaway nog alle Duitse bezorgdiensten van Delivery Hero over. Takeaway betaalde voor het Duitse belang ruim 900 miljoen euro. Bron: @FoodClicks Overname – Het moederbedrijf van het Nederlandse Thuisbezorgd, Takeaway, is in gesprek met het Britse Just Eat over een mogelijke overname. Met de fusie zou een bedrag gemoeid zijn van bijna 10 miljard euro. De gesprekken tussen beide partijen zijn al geruime tijd bezig. De Britse beursregels schrijven voor dat beide partijen nog een goed maand (tot 24 augustus, red.) de tijd hebben om tot overeenstemming te komen. Dat wil zeggen, partijen moeten voor die datum aangeven of er een bod komt of niet. Er zijn meer partijen die belangstelling hebben voor Just Eat. Naast Takeaway zouden dat het Zuid-Afrikaanse Naspers en Uber zijn volgens sommige ingewijden. Voor Takeaway zou de fusie een terugkeer naar de Britse markt zijn. Tot 2017 was Takeaway actief, maar het bedrijf had te veel last van de concurrentie van Just Eat. Steeds vaker duiken er berichten op over verdergaande consolidatie binnen de sector maaltijdbezorgdiensten. Vorig jaar december nam Takeaway nog alle Duitse bezorgdiensten van Delivery Hero over. Takeaway betaalde voor het Duitse belang ruim 900 miljoen euro. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorgd reikt awards uit aan beste bezorgrestaurants

Verkiezing - Thuisbezorgd.nl reikt jaarlijks de awards uit voor de beste bezorgrestaurants van Nederland. Burgers & Frites uit Rotterdam kwam net als vorig jaar als winnaar uit de bus en ontving de titel: Beste bezorgrestaurant van Nederland. Het was de tiende keer dat de awards werden uitgereikt.

Lees bericht


Thuisbezorgd.nl verlengt sponsorship met UEFA

Sponsoring - Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, Just Eat Takeaway.com, verlengt haar partnership met de UEFA Champions League, UEFA Europa League en UEFA Europa Conference League tot 2027, waarmee het totale aantal UEFA-competities dat het bedrijf ondersteunt op 11 komt.

Lees bericht




SUGO Pizza sluit zich aan bij vereniging van maaltijdbezorgers

Vereniging - SUGO Pizza, speler in de maaltijdbezorgingssector, sluit zich aan bij de Nederlandse Landelijke Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM). De NLVVM vertegenwoordigt meer dan 1200 vestigingen en 30.000 werknemers in de maaltijdbezorgbranche. Hugo Kruijssen gaat de keten binnen de vereniging vertegenwoordigen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid