Takeaway.com start nieuwe zakelijke dienst

Takeaway Pay moet het bestellen van eten voor bedrijven en medewerkers eenvoudiger maken

Bezorgservice – Takeaway.com, de moederorganisatie van Thuisbezorgd.nl, start een nieuwe zakelijke dienst: Takeaway Pay. Met deze dienst kunnen bedrijven bedragen en budgetten toekennen aan individuen of afdelingen voor het bestellen van eten bij de bezorgdienst, waarvoor het bedrijf één factuur krijgt.

De service wordt internationaal geïntroduceerd in alle landen waar Takeaway.com actief is. Topman Jitse Groen verwacht veel van de nieuwe service. Vooral omdat het naar zijn mening groei gaat betekenen in het aantal zakelijke bestellingen. “We verwachten dat deze nieuwe service de bestelfrequentie van onze bijna 17 miljoen klanten zal verhogen, omdat het aanmoedigt voor een meer dagelijks gebruik van ons platform”, aldus de CEO van Takeaway.com in een reactie. Uit ervaringen bij het eerder overgenomen zakelijke platform 10bis blijkt namelijk dat gebruikers in een zakelijke omgeving gemiddeld 85 keer per jaar bestellingen doen bij Takeaway.com, tegen gemiddeld 12 bestellingen bij consumenten in een thuisomgeving.

Keuze

Met de service Takeaway Pay zijn door bedrijven budgetten toe te wijzen aan individuele werknemers of groepen. Deze budgetten zijn af te bakenen door werkdagen of bijvoorbeeld een tijdslot in te voeren. Al deze individuele bestellingen van werknemers komen uiteindelijk op één factuur voor het bedrijf terecht. Bedrijven hoeven op die manier geen kantine in te richten voor eten of speciale voorzieningen te treffen bij overwerk, omdat er individueel besteld kan worden. Werknemers hebben het voordeel dat zij kunnen kiezen en datgene kunnen bestellen waar zij zin in hebben.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek